Heti lapszemle

Elektromos autók a tankerületeknek, milliós fizetések a közmédia arcainak

24.hu: 1,67 milliárdért vásárolhatnak elektromos autókat a tankerületek

126 elektromos autót és hatvan darab töltőberendezést szereznek be 1,67 milliárd forint értékben a tankerületi központok és vezetőik számára. A pénzből Nissan Leaf és Nissan NV-200-asokat vesznek – tudta meg a lap. A Klebelsberg Központ és az illetékes minisztérium mindezt azzal magyarázta, hogy ezt a forrást másra nem lehetett elkölteni.

Magyar Hang: Ellenzéki politikusok nézhették meg a több ezer, raktárban porosodó lélegeztetőgépet

Megnézhették a még koronavírus-járvány alatt vásárolt lélegeztetőgépeket az Országgyűlés Népjóléti Bizottságellenzéki tagjai – számoltak be róla közösségi oldalaikon az érintettek hétfőn. A bizottság DK-s elnöke, Varga Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a műszereket a koronavírus-járványra hivatkozva Fidesz-közeli cégek közreműködésével vették meg az akkori piaci áraknál sokkal drágábban, pedig már akkor is világos volt, hogy a gyenge minőségű lélegeztetőgépek ilyen mennyiségben senkinek sem fognak kelleni.

444: Kiperelte a DK a közmédiából, hogy mennyit keresnek a legismertebb arcai

Pert nyert a Demokratikus Koalíció az MTVA ellen, így kiderült, hogy mennyit keresnek a közmédia legismertebb arcai. „Csak olyan emberek fizetéseit hozhatjuk nyilvánosságra, akiknél ezt a közérdek indokolja, akik aktívan részt vesznek a közszolgálatiság, az adófizetők és az ország elárulásában, vagy arcukat, hangjukat és nevüket adják a hazugságokhoz a képernyőn” – írta a párt közleménye. A legtöbb pénzt természetesen Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója – akiről a bíróság kimondta, hogy lehet hírhamisítónak nevezni – kapja, havi 3.500.000 forintért dolgozik.

Népszava: Mesepark magyarosan: milliárdokból épült a Tarlós-korszakban, öt éve használatbavételi engedély nélkül működik a budapesti Holnemvolt Vár

A korábbi nevén Meseparkként/Mesevárként emlegetett Holnemvolt Vár új bejárati épületére, az új lovardára, a műszaki épület átalakításával kialakított állatházra és a daráló épület átalakításával kialakított mesterségek házára vonatkozóan „használatbavételi engedély nem kerülhetett kiadásra, mert a kivitelezési munkák az építési engedélytől eltérően valósultak meg”. Csakhogy a hiányzó engedély miatt vissza kellene fizetni a beruházáshoz kapott 500 millió forintos állami támogatást, ezért mentő ötletként fennmaradási engedélyt kérnek a létesítményre.

Hvg.hu: Hallgat a kormányzat arról, mi a célja az új állami céggel, az Air Hungary Zrt.-vel, ahová Szijjártóék tehergépét is betolhatják

Az új, pár hetes vállalkozásról a kormányzat hallgat, egy háttérdokumentum szerint „állami légi közlekedési szolgáltató kompetencia központ létrehozása” a feladata. De még az is lehet, hogy szerephez jut a Budapest Airport visszavásárlása után a repülőtér üzemeltetésében, vagy a Rolls-Royce elektromos hajtóműs kutatás-fejlesztési programjában, amit az állam milliárdokkal támogat.

Címlapkép: Pixabay.com/Geralt

Megosztás