Heti lapszemle

Szerencsejáték-milliók a haveroknak, csalás az Év Kilátója-szavazáson

Hvg.hu: Menetrend szerint érkeznek a Szerencsejáték-milliók Patakyhoz, Tiborcz közelébe és Szijjártó testvéréhez

Bő félmilliárd forintot szórt szét az elmúlt két hónapban a Szerencsejáték Zrt. támogatásosztó cége, méghozzá zömében már jól ismert, NER-kedvenc vállalkozásoknak. Ezek évek óta visszatérően és rendszeresen megkapják a maguk sokmilliós szponzorpénzeit: a kormányfő vejéhez közeli érdekeltség éppúgy, mint Szijjártó Péter testvérének vagy éppen az Edda énekesének, Pataky Attilának a cége.

Szabad Európa: Több mint tízezer diplomata-útlevelet osztott szét a kormány az elmúlt négy évben

A lap közérdekű adatigényléssel fordult a külügyminisztériumhoz, hogy megtudja, 2019 szeptembere és idén szeptember között hány ilyen dokumentumot állítottak ki. A minisztérium nyilvántartása alapján 10.219-et, évente majdnem duplaannyit, mint a 2019 előtti időszakban. A törvény szerint diplomata útlevél jár mindenkinek, aki valamilyen választott vagy kormányzati, állami tisztséget visel, például országgyűlési képviselő, miniszterelnök vagy köztársasági elnök. De kapott már Habony Árpád, Dzsudzsák Balázs, Schadl György és a Nemzeti Sport főszerkesztője, Szöllősi György is, mégpedig annak köszönhetően, hogy a jogszabály tartalmaz egy egyéb kategóriát.

444: Csalás: távol-keleti álprofilok szavazataival nyerte meg az Év Kilátója címet a zselici Kardosfai-kilátó

Példátlan eset történt az Év Kilátója cím online szavazásán: kiderült, hogy a zselici Kardosfai-kilátó nem véletlenül tudott meglepetésszerű előzést bemutatni az utolsó napon. Mint kiderült, valaki – a szervező Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ szerint „egy lelkes lokálpatrióta” – megbuherálta a szavazást, méghozzá 300 „zömében távol-keleti álprofilról” érkezett vokssal.

24.hu: Bizonytalan, lesz-e szuperkórház, ám Kocsis Máté neje és a Megafon vezetője öt éve onnan kap fizetést

Megosztás