Heti lapszemle

Kötelező drónelhárító rendszerek 30 évre titkosítva, elkozmetikázott tanárhiány

Telex: Hétfőn drónvédelmi céget alapított a NER-közeli 4iG, kedden a kormány bevezette a kötelező drónvédelmet

RAC Antidrone Zrt. néven drónvédelmi technológiai társaságot alapít a 4iG Nyrt., a 4iG csoporthoz tartozó Rotors & Cams Zrt., valamint Jászai Gellért magántőkealapja, az iG TECH – jelentette be október 2-án, hétfőn a NER-közeli cég. A 4iG azzal magyarázta a cégalapítást, hogy „a jövőben jelentősen növekedhetnek a piaci igények a drónok kontrollját biztosító precíziós technológiák iránt”. A jövő konkrétan másnap, október 3-án kezdődött el, amikor a Magyar Közlönyben megjelent egy kormányrendelet, ami felhatalmazza a honvédelmi minisztert arra, hogy drónelhárítási rendszer telepítésére és működtetésére kötelezze a minisztériumokat, a központi állami szerveket és bármilyen magyarországi céget. Azonban az intézkedések szakmai és pénzügyi részleteiről semmi nem kerül a nyilvánosság elé, mivel az egész eljárást az első adat keletkezésétől kezdve harminc évig titkosítják.

24.hu: Felnőttképzésre hozták létre, már székelyföldi kastélyt és Balaton-felvidéki panziót is vett a Magyar Turizmus Akadémia

A felnőttképzésre létrehozott Magyar Turizmus Akadémia néhány hónap leforgása alatt megvásárolt egy romániai kastélyt, egy Balaton-felvidéki ingatlant – melyen éppen panzió épül – és egy olyan céget is, melyet korábban a Magyar Turisztikai Ügynökség félmilliárd forinttal támogatott. Az akadémia tulajdonosa az a Magyar Turisztikai Szövetség, amely 900 millió forint közpénzt költött el egy társasjátékra.

RTL: Ezentúl nem fogják megmondani, mekkora a tanárhiány Magyarországon

Média1: Nyilvánosságra kell hozni az MTVA alkalmazottainak fizetési listáját

Jogerősen, másodfokon is nyert a Demokratikus Koalíció (DK) abban a közérdekű adatigénylési perben, amelyet a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) alkalmazásában dolgozó propagandisták fizetési adatainak nyilvánosságra hozataláért indított – írja közleményében az ellenzéki párt.

Megosztás