Heti lapszemle

Orbán Viktor fizetése 600 ezerrel nőtt, és bárhova repülhet honvédségi géppel

444: Orbán fizetése nagyot ugrott júliusban

623 ezer forinttal nőtt Orbán Viktor miniszterelnöki bruttó fizetése júliusban – derült ki a 24.hu adatkéréséből. Orbán kormányfői jussa bruttó 3 millió 555 ezer forintról 4 millió 178 ezer forintra emelkedett nyáron. Ehhez jön még az országgyűlési képviselői fizetés, ami idén bruttó 1 547 428.Vagyis a miniszterelnök összfizetése jelenleg havi bruttó 5,7 millió forint, ami a KSH által megállapított 567 ezres átlagkereset tízszerese.

Magyar Hang: Nem nyomoznak tovább Orbán pisai repülőútjával kapcsolatban

A miniszterelnök február 27-én, hétfőn utazott el Kairóba, hivatalos útra népes kísérettel. Az utazásra a honvédség 3 repülőgépe vitte a delegációt. Hazafele az Orbán Viktor szállító repülő az olaszországi Pisa városa felé tett egy kitérőt, ahol le is fotózták a miniszterelnök. Emiatt Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő hivatali visszaélés bűntette és hűtlen kezelés bűntette miatt tett feljelentést, de azt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség bűncselekmény hiányában elutasította. Hadházy fellebbezése után a Budai Központi Kerületi Bíróság döntése nyomán új nyomozás indult a hűtlen kezelés bűntettében, de az ügyészség azt is megszüntette bűncselekmény hiányában. Hadházy emiatti fellebbezését a Budai Központi Kerületi Bíróság elutasította, és megállapította, hogy a hűtlen kezelés bűntettének az egyszerű gyanúja sem állapítható meg.

Telex: Nem tudják befejezni a kínaiak a Budapest–Belgrád építését, és ez még súlyos tízmilliárdokba kerülhet nekünk

A Budapest–Belgrád-vasútvonal építésén Mészáros Lőrinc cégei és kínai partnereik vesznek részt. A pályaépítést végző Mészárosék most részben levonultak az építkezésről, mert át kellett küldeni a munkagépeket és a dolgozókat a szétrohadt Budapest–Győr-fővonal felújítására. A beruházáshoz kritikus biztosító- és vonatbefolyásoló rendszer kiépítését a kínai fél vállalta, de ők ezt egyszerűen nem tudják megcsinálni az európai szabványok szerint. Lehet, hogy még most kell majd hozzá új alvállalkozót keresni, de az is lehet, hogy végül ilyen nem is épül.  Ebben az esetben a vonatok a tervezett 160 helyett csak 100 kilométer/órával tudnak majd közlekedni, és a forgalomszervezést is 20. századi technológiával, sokkal több dolgozóval kell majd megoldani.

24.hu: Titokzatos milliárdok fűtik a NER-propaganda nehéztüzérségét

Legalább nyolcmilliárd forint érkezett az elmúlt években a kormánypárti influenszereket foglalkoztató, illetve a Fidesz érdekében kampányokat folytató szervezetekhez úgy, hogy az összeg forrásáról semmi sem deríthető ki. Miközben ebből a pénzből olyan hatást gyakorolnak a nyilvánosságra, ami a választás eredményét is befolyásolja. Csak a Megafon egyetlen év alatt kétszer annyi pénzhez jut így, mint amennyi a teljes ellenzék állami kampánytámogatása volt.

Hvg.hu: Szuverenitási törvénycsomaggal számolna le a „hazát külföldön áruló” újságírókkal és civilekkel a kormány

Már az őszi ülésszakban benyújtják a javaslatot, melyhez az Alaptörvényt és a büntető-törvénykönyvet is módosítanák, egyidőben a gyermekvédelmi törvénnyel – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis szerint a javaslat célja, hogy „megnehezítsék azoknak a dolgát, akik külföldön dollárért árulják hazánkat”, illetve „kicsit borsot törjenek azoknak a baloldali újságíróknak, álcivileknek és dollárpolitikusoknak az orra alá”, akik úgy gondolják, hogy amerikai demokrata dollármilliárdosoknak vagy brüsszeli multinacionális cégek érdekeinek eleget téve politikai hatalomhoz kívánnak jutni, és utána az ország gazdasági szempontjait feladva ki akarják fizetni ennek a támogatásnak az ellenértékét.

Címlapkép: Orbán Viktor Kötcsén 2023. szeptember 9-én (fotó: a miniszterelnök Facebook-oldala)

Megosztás