Heti lapszemle

Százmilliók Szijjártó ex-csapattársa cégének, 11 milliárdos hotel Felcsúton

444: Ifjúsági sportszállásra kértek 11 milliárd támogatást, felnőttbarátként hirdetett 4 csillagos hotelt építettek belőle Felcsúton

A Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány (alapító: Orbán Viktor, kuratóriumi elnök: Mészáros Lőrinc) az első beadott tervében azt írta, hogy „a Felcsúti Center pályán a rendezvények zavartalan lebonyolítása érdekében szükségesnek tartjuk az Ifjúsági Sport szálláshely megépítését”. A beruházás nemrég elkészült, de nem tűnik ifjúsági szállásnak, és nem is úgy hirdeti magát.

RTL: Minden harmadik külföldi útjára különgéppel repült Orbán Viktor

Összesen csaknem 380 millió forintba kerültek a miniszterelnök külföldi útjai 2020 januárja óta – tudta meg az rtl.hu. Orbán Viktor miniszterelnök a hivatalos tárgyalásokra minden harmadik alkalommal a „nem kormánygépként” használt, állami tulajdonban lévő Airbus A319-es géppel repült. A szállásokra 100 és 200 ezer forint között költöttek fejenként, de a miniszterelnök idei párizsi útján ennek többszörösét költötték erre.

Hírklikk: Ki kell adni Mészáros Lőrinc 20 milliárdos állami támogatásának dokumentumait

Harmadfokon a Kúria is úgy döntött, ki kell adnia a Kisfaludy 2030 Zrt.-nek, hogy mi alapján adott 20 milliárdos támogatást Mészáros Lőrinc szállodáinak felújítására. Miközben a pénzek jöttek, az ország leggazdagabb gázszerelője épp kirúgta munkatársai felét a szállodacsoporttól. A Kisfaludy 2030 Zrt. nagyon aggódott Mészáros Lőrinc üzleti titkaiért, így mindent elkövetett azért, hogy ne kelljen kiadniuk a kért adatokat. De muszáj lesz, mert a lap megnyerte a pert.

Direkt36: Szijjártó egykori futsalos munkatársa szárnyal az üzleti világban. Százmilliókat kapott hozzá a külügytől is

Szijjártó Péter külügyminiszter egyik legrégebbi ismerősét Benkő Szilárdnak hívják. Amellett, hogy együtt fociztak a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapatában, Benkő politikai karrierje során is végigkísérte Szijjártót, és éveken át volt a legközelebbi munkatársa. Egészen 2015 tavaszáig, amikor távozott a minisztériumból, arra hivatkozva, hogy a magánszektorban folytatja. 2020-ban az egyik cége, az Eutek Építő Kft. közel 300 millió forint értékű, vissza nem térítendő állami forráshoz jutott Szijjártó minisztériumának egyik háttérintézményétől.

Magyar Narancs: Áll „Attila király fapalotája” Zsadányban – fotókon mutatjuk az építményt

Sok cement, beton, szigetelőanyag és cserép felhasználásával az év végére teljesen elkészül Békés megye félreeső zugában, az alig másfél ezres, sok hátránnyal és szegénységgel küzdő Zsadányban a projekt, ami a neve szerint: Attila király fapalotája. A „beruházás” a brüsszeli fejlesztési pénzekből megvalósuló értelmetlen projektek ékes példája. Haszontalanságán túl vaskos történelem-hamisításról is szó van, az építészeti hitelességről nem is szólva.

Címlapkép: Szijjártó Péter 2022. november 23-án (fotó: a miniszter Facebook-oldala)

Megosztás