Heti lapszemle

Nálunk drágultak legjobban az élelmiszerek, futópaddal korrumpálták az osztályvezetőt

444: Luxus golfhétvégékkel, uszodabérlettel és futópaddal korrumpáltak egy minisztériumi osztályvezetőt

Egy minisztérium főosztályvezetője is a vádlottak padjára ül majd, miután kenőpénzért és más ajándékokért cserébe segített állami támogatást intézni szállodatulajdonosnak, polgármesternek és uszoda vezetőnek – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből. Egy 600.000 forint értékű futópadot is elfogadott a főosztályvezető, aminek a megvételéhez – az államtitkárság szervezetének megtévesztésével és a támogatás valódi céljának elfedésével – maga szerzett költségvetési támogatást az őt megvesztegető alapítvány vezetőjének.

Népszava: Nyomdaipari cége van a gyakran plakátoló Orbán-kormány honvédelmi miniszterének

A miniszter vagyonkezelő cége, a VBPS Ingatlankezelő Kft. pár hónappal az április 3-i parlamenti választás előtt, január közepén vásárolta be magát a Print Direct Hungary Kft.-be és azóta is többségi tulajdonos benne. A cégadatok szerint főtevékenységként reklámügynökségi munkát végez a kft., de más nyilvántartások szerint a nyomdaiparban is dolgozik.

Válasz Online: Itt a bizonyíték: már Matolcsy Ádám is a százmilliárdosok ligájában focizik

A lap kiszúrt egy különös hitelügyletet, melyben az MNB-elnök fia kvázi sajátjaként rendelkezett közel 150 milliárd forintnyi (112 ezer négyzetméternyi) irodaház-rengeteggel. Ugyanis a SkyGreen Buildings Kft. áll helyt Matolcsy magánhiteléért, amely jórészt alacsony energiaigényű, fenntartható irodaházat birtokol. Köztük a nemzeti banktól elszármaztatott ingatlanokat, a Váci úti irodafolyosó Váci Greens irodaegyüttesének két óriásépületét, valamint a budai Duna-part Infoparkját.

Napi.hu: Nagy volt a tolongás a BMW-gyári vasút építésére – Mészáros cége nyert

Hat ajánlattevő közül a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó V-Híd Építő Zrt. építheti meg a debreceni BMW gyárhoz tartozó vasút második ütemét, nettó 35 milliárd 456 millió forintért. A becsült ellenérték 24 milliárd 974 millió forint volt. A cég már egy 65 milliárdos vasúti projekten dolgozik a környéken.

Portfolio: Egyik EU-s országban sem drágultak olyan mértékben az élelmiszerek, mint Magyarországon

Az Eurostat adatai alapján minden termékre vonatkozóan a magyar infláció a harmadik legnagyobb volt Európában, az élelmiszerek viszont idehaza drágultak messze a legnagyobb mértékben mind havi, mind éves szinten.Egy év alatt 43%-kal nőtt az élelmiszerek ára idehaza, ezzel abszolút az első helyen van a magyar élelmiszer-infláció az EU-ban. Ezt követi a litván (32,6%) és a lett (29,6%) adat.

Címlapkép: Átlátszó-fotó

Megosztás