Heti lapszemle

Jön a stadionüzemeltető ügynökség, 3 év után sincs gyanúsított a Microsoft-ügyben

444: Annyi lett a stadion, hogy Szalay-Bobrovniczky Kristóf még egy új ügynökséget is gründol az üzemeltetésükre

Viszonylag szokatlan megoldással a honvédelmi tárcához került a sport az ötödik Orbán-kormányban. Ez az oka annak, hogy a honvédelmi miniszter nyújtotta be szerdán a parlamentnek a törvényt, melynek értelmében január 1-től a vadiúj Nemzeti Sportinfrastruktúra Ügynökség üzemeltetné a gigantikus sportlétesítményeket. Ha megszavazzák a törvényt, az új csúcsszervhez fog tartozni például a Puskás Aréna, a Bozsik Stadion, a Duna Aréna, az FTC, Újpest, Vasas, MTK, BVSC stadionja, a Tüskecsarnok, a BOK sportcsarnok és a Nemzeti Kosárlabda Akadémia is.

G7: Eljött a pillanat, amikor az orosz gázt nem ötöd, hanem ötszörös áron vesszük

A lap korábban többször is írt arról, hogy az olcsó orosz gáz csak mítosz, és szó sincs arról, hogy a magyar fél (amely egyébként az állami MVM) fix árat fizetne a Gazpromnak. A külkereskedelmi adatok alapján arra lehet következtetni, hogy az orosz gázszállítások ára két hónapos csúszással szinte pontosan leköveti a holland tőzsdei jegyzéseket. Amennyiben ezzel számolunk, akkor az orosz gáz most érkezik a legdrágábban Magyarországra, hiszen a tőzsdei jegyzések épp két hónapja, augusztusban tetőztek. Azóta azonban a piaci árak bezuhantak, és múlt héten szinte végig egy-másfél éves mélyponton voltak. Azaz elérkezett az a pillanat, amikor a piaci ár durván ötszörösét fizethetjük az orosz gázért.

Magyar Narancs: Ez már tendencia: a második akkumulátor-üzemet építenék „fű alatt” Fóton

Alig egy hete számolt be a lap arról, hogy az önkormányzat tudta nélkül egy akkumulátor-összeszerelő üzem létesül a városban, ami ellen még a fideszesek is tiltakoznak. Erre pénteken megjelent egy közlemény az önkormányzat oldalán, hogy egy veszélyes anyagokkal foglalkozó raktár is lesz Fóton.

24.hu: Három év nyomozás után sincs gyanúsítottja a Microsoft-ügynek

A Központi Nyomozó Főügyészség már 2019. augusztus 23-án nyomozást rendelt el a Microsoft-ügyben, amelyben Hadházy Ákos tett feljelentést. A független képviselő azóta többször érdeklődött a legfőbb ügyésznél, hogy van-e fejlemény, gyanúsított. Legfrissebb érdeklődésére Polt Péter legfőbb ügyész azt közölte, hogy a nyomozás felderítési szakban van, gyanúsítottat továbbra sem hallgattak ki, és zajlik az amerikai, valamint az ír iratok fordítása.

Telex: Közzétette szerződéseit a Rogán-féle Kabinetiroda, a választások előtt majdnem 20 milliárdot hirdettek el

Először tette közzé idei szerződéseinek listáját a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda, a 28 oldalas pdf ezen a linken található. A szerződéseket a megkötés után 60 napot követően kellene nyilvánosságra hozni, de a Kabinetiroda eddig nem tette ezt meg – most is csak azután léptek, hogy a K-Monitor közérdekű adatigénylést nyújtott be. A lista szerint a választások előtt összesen 19,6 milliárdot költöttek „kék” és népszavazási hirdetésekre, amit megfejel a legújabb „bombás kampány” 7,8 milliárdja. Emellett az Orbán Viktor gondolatait angolul népszerűsítő primeminister.hu portál 74 millió forintba, a nyugdíjasoknak kiküldött Jókor című reklámújság 369 millióba, míg a 13. havi nyugdíjhoz küldött „tájékoztató levél” 443 millióba került az adófizetőknek.

Címlapkép: Puskás Aréna/Facebook

Megosztás