Heti lapszemle

Autó helyett repülő ment a miniszterért, már az Aranyfácán is Mészáros Lőrincé

444: A háziasszonyok kedvenc Aranyfácánja is megtetszett Mészáros Lőrincnek

Az Aranyfácán sűrített paradicsomot is Mészáros Lőrinc egyik cége gyártja, derült ki nyilvános cégadatokból. A hatvani Aranyfácán Product Kft. egyik tulajdonosa május közepe óta ugyanis a Hidasháti Mezőgazdasági Zrt., amely a Mészáros-birodalom része. „Ma Magyarországon a legtöbb háziasszonynak a sűrített paradicsom fogalma egyet jelent az Aranyfácán névvel. Cégünk 1934 óta változatlan formában és minőségben gyártja az Aranyfácán sűrített paradicsomot – szól a cég bemutatkozása, amely szerint a hatvani gyár termékei folyamatosan jelen vannak – a hazai piac mellett- számos ország polcain is: Kelet-és Nyugat Európa, valamint az arab világ országaiban.

Hvg.hu: Illegálisan polgármesterkedett, őrizetbe vették Nyírpilis „vezetőjét”

Uzsorázás és csalás bűntette miatt jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság 2020-ban az addigra már nyolc hónapja előzetesben ülő Beri Róbertet, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírpilis független polgármesterét. A bíróság mellékbüntetésként eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. A férfi azonban figyelmen kívül hagyta a bírósági döntést, tovább gyakorolta a polgármestert megillető hivatali jogköröket, és jogosulatlanul hozott határozatokat és döntött az önkormányzat gazdálkodásával kapcsolatos ügyekben.

24.hu: Tíz év börtönt kértek Schadl Györgyre, Völner Pál nyolc évet kaphat, ha mindent beismer

Korrupciós és vagyon elleni bűncselekmények, valamint pénzmosás miatt emelt vádat a Központi Nyomozó Főügyészség Völner Pál volt igazságügyi államtitkár, Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és társaik ellen. Összesen 22 embert állítanak bíróság elé. A nyomozó főügyészség Schadl Györgyre tíz év, míg Völner Pálra nyolc év börtönt kért beismerés esetére. Előbbire 200, utóbbira 25 millió forint pénzbüntetés kiszabását is indítványozták, továbbá mindkettőjüknél tíz év közügyektől eltiltást, a jogi végzettséghez kötött foglalkozástól végleges hatályú eltiltást kértek, valamint vagyonelkobzást a jogtalan gazdagodásuk erejéig.

Népszava: Sok lett volna három órán át kocsiban ülnie, honvédségi repülőgépet hívtak a magyar luxusminiszternek

Válság idején sem spórol az Orbán-kormány, ha a kényelméről van szó. Egy kormányzati Airbus A319-est Kecskemétről Sármellékre vezényeltek, hogy a honvédelmi tárca vezetőjének, Szalay-Bobrovniczky Kristófnak 270 kilométerrel kevesebbet kelljen autóznia. A miniszter Zalaegerszegen részt vett az október 23-ai megemlékezésen, amin Orbán Viktor beszédet mondott, majd Sármellékről Ankarába repült, ahol találkozott török kollégájával.

Válasz Online: Orbánék megveszik Gyurcsány volt cégét – újra „pártszerű” vállalat lesz a Perfekt

A Mathias Corvinus Collegium nevű elitgondozót fenntartó alapítvány megveszi a tömegképzésre szakosodott Perfekt Zrt.-t. Ez a tény első közelítésben annyit jelent, hogy a NER újabb stratégiai iparág, a felnőttoktatás bekebelezését készíti elő – miután állami eszközökkel már letarolta maga előtt a piacot. A történet igazi pikantériája, hogy a Perfekt egykor Gyurcsány Ferenc kulcsvállalata volt, sőt a Fidesz a cég mostani eladóját is az exkormányfő embereként azonosította.

Címlapkép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter kiszáll a 604-es lajstromjelű honvédségi Falconból 2022. június 27-én (fotó: a tárcavezető Facebook-oldala)

Megosztás