Heti lapszemle

Nemzeti konzultáció lesz a szankciókról, Kocsis Máté az aranyhalain spórol

Népszava: Nemzeti konzultációt indítana a Fidesz az Oroszország elleni szankciókról

A kormánypárti frakciók arra kérik a kormányt, hogy induljon nemzeti konzultáció az energiaszankciók kérdésében – közölte a Fidesz-KDNP balatonalmádi kihelyezett frakcióülésén Kocsis Máté frakcióvezető a Magyar Nemzet beszámolója szerint. Kocsis Máté frakcióvezető szerint „nincs rendjén, hogy a szankciókról csak a brüsszeli elit dönthetett”.

444: A Fideszt sem kíméli a válság, ki kellett lakoltatni Kocsis Máté aranyhalait

A Fidesz frakcióvezetőjét is érzékenyen érintette, hogy spórolni kell a drága energiaárak miatt. Kocsis Máté a párt Balatonalmádira szervezett frakcióülése után elcsukló hangon beszélt arról, hogy el kellett ajándékoznia az aranyhalait. „Volt két nagy akváriumom, és ebből az egyiket most megszüntettem, amiben aranyhalak voltak egyébként. Az aranyhalakat elvittem egy barátomhoz, akinek van egy kisméretű kerti tava, és oda betettem őket. Megszüntettem az egyik akváriumomat.

Hvg.hu: A HVG bírósági perének közepén írta át a kormány a szabályokat, hogy eltitkolhassa, miről szóltak az operatív törzs ülései

Az ukrajnai háború miatti veszélyhelyzetre hivatkozva titkosította, ráadásul visszamenőleges hatályú rendeletében a kormány a koronavírus-járványt kezelő operatív törzs üléseinek jegyzőkönyveit – éppen akkor, amikor ez ügyben bírósági eljárás zajlik, amit a HVG indított az adatok nyilvánosságáért.

Szabad Európa: A trafikosztásra emlékeztet, ahogy Orbánék támogatását kezelik a radikális boszniai szerbek

Papíron gazdaságfejlesztésre ígért Milorad Dodik szélsőséges boszniai szerb vezetőnek forintmilliárdokat Orbán Viktor, de a megvalósuló pénzosztás korrupciós kockázatokkal terhelt. Mindeközben az elszakadással kacérkodó szélsőjobboldali Dodik a délszláv háború óta nem látott politikai feszültséget élesztget Boszniában. A magyar támogatásra pont a helyi választások előtt írtak ki pályázatot.

24.hu: 73 párt ellen indított pert az ügyészség a tavaszi választások óta

A tavaszi országgyűlési választás után 73 párt ellen indokolt ügyészi perindítás, amiért két egymást követő választáson nem indítottak jelöltet vagy mert felhagytak tevékenységükkel és vagyonukról nem rendelkeztek – közölte a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel. 63 párt ellen már benyújtották a keresetet, indítványozva, hogy a bíróság mondja ki: a párt működése megszűnt, de ezek a szervezetek egyesületként tovább működhetnek.

Címlapkép: Pixabay.com

Megosztás