Heti lapszemle

Sokakat tönkretesz a rezsi, nagyban költi a még meg sem kapott EU-s pénzt a kormány

G7: A közösségi médiában már látszik, hogyan kaszálja le a kisvállalkozókat a rezsicsökkentés kivezetése

Az elmúlt egy hétben elkezdett megismerkedni az új rezsiszámlákkal a lakosság és a kisvállalkozók is. Bár hivatalos adatok még nincsenek, a sok cég által első számú marketingeszközként és kommunikációs csatornaként is használt Facebookon már most tucatjával találni posztokat a végleges bezárást bejelentő magyar kisvállalkozásoktól.

Hvg.hu: Rács mögé kerül egy hónapra az Országos Roma Önkormányzat elnöke

Elrendelte a bíróság a hivatali vesztegetéssel gyanúsított Agócs János letartóztatását. Az Országos Roma Önkormányzat elnöke az ügyészség szerint 30 millió forintért árulta a pozícióját. A roma vezetőt sok készpénzzel együtt fogták el, de ő tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el.

Telex: 2,5 milliárd forintos csalás miatt emeltek vádat Pécsvárad polgármestere ellen

Vádat emeltek Pécsvárad polgármestere, Zádori János és tizennégy társa ellen. A vád szerint 2,5 milliárd forintnyi uniós és hazai támogatást „tettek zsebre jogosulatlanul”, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás a vád, írja az MTI. A NAV szerint a támogatási összegekből Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád megyében korszerűsítettek állattartótelepeket úgy, hogy a beruházások költségeit egyes esetekben 20-25-szörös mértékben túlárazták.

24.hu: A visszatartott uniós alap csaknem negyedét már papíron előre kiosztották Orbánék

A palyazat.gov.hu kormányzati oldalon elérhető adatok alapján a Magyarországnak elvileg járó 2300 milliárd forintból 527 milliárdnak már megvan a nyertese, függetlenül attól, hogy egy fillér sem érkezett az unióból. Utóbbi összegből a lap összesítése szerint már előleg formájában 159 milliárd forintot ki is fizetett a magyar költségvetés.

RTL.hu: Érsekcsanádi polgármester: Az óvoda fűtése és gyermekétkezés fenntarthatatlan

A könyvtár hétfőn-kedden lesz fűtve, a művelődési ház csütörtökön-pénteken, a közvilágítás csökkentett üzemmódra állhat át. Maximum húsz fokra lehet fűteni az érsekcsanádi önkormányzat épületeit, és vannak olyan épületek, amiket csak két-két napra fűtenek majd, döntött a helyi vezetőség. Felső Róbert polgármester a Facebookon adott hírt a megszorításokról, amiket a növekvő energiaköltségek miatt kell meglépniük.

Címlapkép: Átlátszó

Megosztás