Heti lapszemle

Térképen a képviselők balatoni birtokai, Szerbiában terjeszkedne a TV2

Válasz Online: Turizmus: a Tiborcz-kör annyi ingyenpénzt kapott, mint Mészáros, Csányi és a Rogán-világ összesen

Másfél év után a lap újra átvilágította a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy-programját, hogy lássa a 2018–2022-es ciklus teljes mérlegét. Újonc támogatottként – bő 1,5 milliárd forinttal – megtalálták a miniszterelnök kabinetfőnökének kabinetfőnökéhez, a Schadl-ügyben is érintett Nagy Ádámhoz sorolható egyik céget. Azt is észlelték, hogy az idei választások után a legnagyobb nyertes érdekeltségeket Tiborcz István holdudvara vette, veszi át: a négy év alatt kiszórt állami ingyenpénz minden ötödik-hatodik forintja (316,8 milliárdból 56,4 milliárd) Orbán Ráhel férje közelébe gurult.

RTL.hu: Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc hivatalosan is megszerezte a Széchenyi-hegyen álló luxusvillát

Az EKHO Belvedere Kft. megszerzésével Várkonyi Andrea és Mészáros Lőrinc tulajdonába került az a XII. kerületi luxusvilla, amelyet a hírek szerint a párnak kezdtek el felújítani a Széchenyi-hegyen – tudta meg az online portál. A hatalmas, négy albetétből álló, Budapest egyik legdrágább részén fekvő panorámás ingatlan tavaly áprilisban még az EKHO Magántőkealap tulajdonában lévő Art-Com Kft.-é volt.

Telex: Térképen nézheti meg az országgyűlési képviselők balatoni házait, nyaralóit, birtokait

A nyilvánosan elérhető vagyonnyilatkozatok alapján az országgyűlési képviselők hatodának van valamilyen ingatlana a Balatonnál. Siófok, Fonyód és Tihany a legnépszerűbb. Ezen a téren is többségben vannak a kormánypárti politikusok, csupán hat ellenzéki büszkélkedhet balatoni ingatlannal. Nem csak nyaralókra kell gondolni – az egyik DK-s politikusnak például gyümölcsöse és erdője van a Balatonnál, míg fideszes képviselőtársa egy borászat tulajdonosa.

Hvg.hu: ÁSZ: Nem ellenőrizte megfelelően a 125 milliárdos állami sporttámogatás útját az Emmi

Megvizsgálta az Állami Számvevőszék a 2020-ban folyósított, 125 milliárd forintnyi sportcélú támogatás rendeltetésszerű felhasználását és átláthatóságát. Mivel a sportegyesületeknek, sportszövetségeknek folyósított állami összegeket az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) ellenőrizte, ennek tevékenysége volt a vizsgálat fókuszában. És az ÁSZ szerint az EMMI nem végezte jól a feladatát.

Szabad Magyar Szó: Szerbiában indítana televíziós csatornát a leggazdagabb magyar

Tizennégy, a szerbiai közvélemény előtt többnyire jól ismert tévétársaság pályázott országos lefedettségű, úgynevezett nemzeti hullámhosszra. A Nova.rs ezek egyikét viszont meglepetésnek és rejtélyesnek nevezte. Ez pedig nem más, mint a TV2, mert nemzeti frekvenciára csak olyan televízió pályázhat, amely Szerbiában jogi személyként be van jegyezve. Ez azonban már nem lehet akadály a TV2 előtt, ugyanis 2022. május 20-án, vagyis egy hónappal ezelőtt megalakult a TV2 RS BROADCASTING. A frekvenciapályázat eredményeit augusztus 4-ig kell kihirdetni.

Címlapkép: Pixabay.com

Megosztás