Heti lapszemle

Sokallja az EU a magyar korrupciót, közel 25 millióból ülésezett a Fidesz Balatonfüreden

444: Tíz éve nem tesz semmit a korrupció ellen a kormány, az a baj

Az Európai Bizottság pénzmegvonással fenyegető eljárást indított a magyar kormány ellen, a jogállamiság rendszerszintű megsértése miatt. Ez az első eset az EU történetében, hogy elindították ezt az eljárást, amit feltételességi mechanizmusnak hívnak. 50 oldalon át sorolja a Bizottság, hogy miért látja bizonyítottnak a pénzvesztést és a jogállamiság sérelmét Magyarországon. A hosszú felsorolás részletesen kitér arra, hogy ezek rendszerszintű, sok esetben évtizedes problémák, és ettől kimondható, hogy a jogállam általánosságban nem működik megfelelően Magyarországon.

24.hu: Újabb gyanúsítottjai vannak a Völner-Schadl-ügynek, többen beismerő vallomást tettek

Újabb két személyt hallgatott ki gyanúsítottként a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF), így már 15 gyanúsítottja van a Völner-Schadl-ügynek – értesült a lap. A nyomozóhatóság tájékoztatása szerint a Völner Pál volt államtitkárt és a Schadl Györgyöt, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügy 15 terheltje közül többen is beismerő vallomást tettek.

Népszava: Milliárdos haverok, Tiborcz-üzlettársak – NER-kegyenceknek adja a rozsdaövezetek felújítását az Orbán-kormány

Az orosz milliárdos Ruszlan Rahimkulov nyolc hektáron elterülő toronyházas, egymilliárd eurós angyalföldi Láng-negyed projektje után Adnan Polat török üzletember Soroksári úti beruházása lett a második rozsdaövezeti akcióterület. Orbán Viktor kormányfő barátja éppen Ankarában épít 3000 négyzetméteres magyar nagykövetségi épületet, de közben magyar befektetései útját is egyengeti.

Telex: Több mint 24 millió forintba került a Fidesz februári frakcióülése Balatonfüreden

A választás előtti utolsó összekapaszkodásra jött össze a Fidesz február 16. és 18. között Balatonfüreden. A parlament oldalára nemrég felkerült, hogy mennyit fizetett a frakció a két füredi hotelnek a vendégek elszállásolásáért és a helyszínért. A Hotel Füred 16,19 millió forintot, míg a Flamingó Wellness és Konferencia Hotel 8,31 millió forintot kapott. Összesen tehát 24,5 millió forintba került a kihelyezett frakcióülés, ami nem számít kirívónak a korábbi alkalmakhoz képest.

Világgazdaság.hu: Egy hónap alatt hárommilliárddal nőtt a kórházak adóssága

Március végén 16,1 milliárd forint volt a kórházak adóssága a február végi 13 milliárd forint után – derül ki a Magyar Államkincstár (MÁK) adataiból. A 16,1 milliárd forintból az állammal szemben fennálló tartozás több mint 0,1 milliárd forint volt. A szállítókkal-szolgáltatókkal szemben fennálló tartozás 15,9 milliárd forint, amelyből 0,3 milliárd forint az államháztartáson belülre irányul.

Címlapkép: Pixabay.com

Megosztás