Heti lapszemle

Tiborcz István megvette a Gránit Bankot, Bróker Marcsi 10 év börtönt kapott

Telex: Tiborcz István megvette a Gránit Bank többségét

A BDPST Group, vagyis Tiborcz István cége belépett a bankpiacra, és megvásárolta a Gránit Bank többségét. A bejelentés szerint a jövőben továbbra is Hegedüs Éva, a jelenlegi elnök-vezérigazgató irányítja a pénzintézetet, de a BDPST megvette Hegedüs Éva cégének döntő részét (E.P.M. Tanácsadó Kft.), és tőkeemelést is kilátásba helyezett.

G7: Kelet-Európa egyik legnagyobb kockázatitőke-befektetője lett a magyar állam

A magyar állam tulajdonában lévő Hiventures Zrt.-t Kelet-Európa egyik legaktívabb és legjelentősebb kockázatitőke-befektetőjeként tartják számon (ezek azok a befektetések, amelyek jellemzően induló vagy korai fázisban lévő, de nagy potenciált ígérő cégekbe áramlanak, és bár nagy részük nem jön be, amelyik mégis, annak üzleti sikere ellensúlyozhatja a sok veszteséget).

444: 10 év börtönre ítélték Kun-Mediátor Marcsikát

A Szolnoki Törvényszék sikkasztás és csalás bűntettében első fokon bűnösnek mondta ki D. S. N. Máriát, 10 év börtönre ítélte és 10 évre eltiltotta a közügyektől. Legkorábban a büntetés kétharmadának letöltése után kerülhet szabadlábra, ebbe beleszámítják az előzetesben és házi őrizetben letöltött időt is. A vádlottat a sértettek felé összesen kb. 1,5 milliárd forint erejéig kártérítés megfizetésére is kötelezték. A Kun-Mediátor Marcsika vagy Bróker Marcsi néven elhíresült nőt összesen 5,4 millió forint pénzbüntetésre is ítélték.

24.hu: Borkaiék milliárdos földbiznisze nem bűncselekmény a rendőrség szerint

Bűncselekmény hiányában a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) megszüntette azt a nyomozást, amely a győri Audi gyár logisztikai központjának létrehozása előtti földügyletek miatt, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indult. Több feljelentés is érkezett azzal kapcsolatban, hogy Borkai Zsolt volt győri polgármester ügyvédje, Rákosfalvy Zoltán bennfentes információk alapján jutott hozzá területekhez, amiket aztán átminősítettek, majd az autógyárnak adtak el úgy, hogy ezzel az önkormányzatnak kárt okoztak.

Hvg.hu: Feljelentést tett Hadházy a keleti vakcinák engedélyezésének „elképesztő körülményei” miatt

A független képviselő szerint a hivatali visszaélés és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúját is felveti az, ami a kiperelt dokumentumokban szerepel. „Ez egyszerűen európai országban nem maradhat büntetlenül, ha nem ez alatt a kormány alatt, akkor majd utána, amikor a következményekről is több adatunk lesz (hiszen most a kormány eltitkolja a legalapvetőbb statisztikákat is)” – írta a közösségi oldalán Hadházy Ákos.

Címlapkép: Tiborcz István és Orbán Viktor (forrás: Orbán Viktor/Facebook)

Megosztás