Heti lapszemle

Orbán Ráhelék Spanyolországba költöztek, csak a fideszes kerületek kaptak pénzt

Blikk: Spanyolországba költözött Orbán Viktor lánya

A miniszterelnök legidősebb lánya, Orbán Ráhel és családja (a férje, Tiborcz István és három gyermekük) elköltözött Magyarországról és egy európai tengerparti városban, a spanyolországi Marbellán telepedett le. A lap információi szerint a család külföldre távozásának oka a spanyoltanulás, emellett Ráhel onnan dolgozik, a családfő, Tiborcz István viszont többször hazautazik majd üzleti ügyei miatt. Tiborcznak ugyanakkor spanyol érdekeltsége is van, hiszen a cége nemrég szállt be egy spanyol beruházásba, ez is a hirtelen költözés okai között lehet.

Napi.hu: Értékes budai épületeket kaphat az SZFE

Az SZFE alapítványának adnák át a Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes által benyújtott törvényjavaslat szerint az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet I. kerületi, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum XII. kerületi ingatlanát egy beépítetlen telekkel együtt. Az is kiderül a törvénytervezetből, hogy az alapítvány a Bajor Gizi Színészmúzeum kivételével a másik két ingatlant a színészmúzeum melletti beépítetlen területet és az az OSZMI épületét el is adhatja.

Direkt36: A NER-elit luxusutazásai után évek óta nyomozó fotós-újságírót is megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel

Németh Dániel fotós-újságíró két telefonját is sikeresen feltörték a Pegasus kémszoftverrel, az egyiket 2021. július 1–9., a másikat július 5–9. között. Németh Dániel az elmúlt évek számos nagy tényfeltáró projektjében vett részt, többek között ő fotózta le az Átlátszónak az OE-LEM magánrepülőgépből Budapesten kiszálló Orbán Viktor miniszterelnököt, ő készített drónvideót a Lady MRD luxusjachton utazó Szíjj Lászlóról, és ő fényképezte le a jachton pihenő Szijjártó Péter külügyminisztert is lapunknak.

Népszava: VIP-beruházás Angyalföldön: a kerület blokkolta, a kormány átnyomta

A XIII. kerületi tervtanács elmeszelte, mire nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított a kormány egy ingatlanfejlesztést Angyalföldön. A beruházó üzleti kapcsolatban van a Vlagyimir Putyin elnökhöz közel álló orosz üzletember, Megdet Rahimkulov fiával. A Rahmikulov család cégcsoportjáé az OTP Bank részvényeinek több mint hét százaléka.

444: Csak a fideszes kerületeknek osztott ki fejlesztési pénzeket a kormány

Kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben Orbán Viktor aláírásával az a kormányhatározat, amivel a kormány több mint 14,7 milliárd forintot dobott szét fideszes vezetésű fővárosi kerületek között. Az V. kerület önkormányzata 3,9milliárd forintot, a X. kerület önkormányzata 1 milliárd forintot, a XVII. kerület önkormányzata 3,2 milliárdot, a XX. kerület önkormányzata 911 milliót, a csepeli önkormányzatnak 2,3 milliárdot, a XXII. kerület önkormányzata 600 milliót, a XXIII. kerületi önkormányzat pedig 230,5 millió forintot kapott. Az ellenzékiek egy fillért sem.

Címlapkép: Orbán Ráhel és Tiborcz István templomi esküvője 2013. szeptember 7-én (fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Megosztás