Heti lapszemle

46 milliárd a kórházak adóssága, Palkovics László lesz a Fudan-alapítvány elnöke

Hvg.hu: A 4iG lesz az állami Antenna Hungária többségi tulajdonosa – távközlési szuperholding jön létre

Együttműködési megállapodást kötött Mager Andrea, az Antenna Hungária Zrt. tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter és a 4iG Nyrt. – jelentette be közös közleményben a két cég. Ugyan a közleményben a stratégiai partnerséget hangsúlyozzák, a részletekből kiderül, hogy itt voltaképp arról van szó, hogy a 4iG többségi tulajdont szerez a jelenleg tisztán állami tulajdonban lévő Antenna Hungáriában, amit még az Orbán-kormány vásárolt vissza 2014-ben a francia TDF csoporttól. A 4iG tulajdonosa Jászai Gellért, Mészáros Lőrinc egykori jobbkeze.

Napi.hu: Lassan 9 hónapja nem fizetnek beszállítóiknak a magyar kórházak

Július végére 46 milliárd forinttal tartoztak beszállítóiknak a magyar kórházak a háttérintézményeikkel együtt, az adósságállomány növekedése egy hónap alatt 4,6 milliárd forint volt a Magyar Államkincstár friss adatai szerint. A tartozás összege már most annyi, mint tavaly november végén, az adósságkonszolidáció előtt.

Magyar Narancs: Ingyenjeggyel csalogatják a gyerekeket a vadászati kiállításra

Ezen a rendezvényen ott van minden iskola helye!” így indul a kormány, pontosabban a Kovács Zoltán kormánybiztos által küldött iskoláknak szánt levél, amelyben arról írnak, hogy ingyenes utazást és jegyeket biztosítanak a gyerekeknek és az őket kísérő felnőtteknek a Vadászati és Természeti Világkiállításra. A körlevélre a Párbeszéd poltikusa, Dorosz Dávid hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán.

444: Palkovics László lesz a Fudan alapítványának elnöke

Benyújtották a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány bejegyzési kérelmét, közölte pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Az alapítvány létrehozásáról még júliusban döntött a parlament. Ezzel együtt átadtak neki 26 hektárnyi területet ott, ahová eredetileg a Diákvárost tervezték. A törvény szerint ez az alapítvány hozza létre és tartja fenn Magyarországon a Kínai Kommunista Párt egyetemét. Az alapítvány kuratóriumának elnöke Palkovics László lesz, aki miniszterként és kormánybiztosként is felel a projektért. Vagyis egy kormányváltás után is ő maradna a kínai egyetem alapítványának élén.

Magyar Hang: Nagy hitelt vesz fel a Titász megvásárlásához a Mészáros Lőrinchez köthető Opus Energy

A közvetve Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó Opus Energy Kft. 50 milliárd forint hitelt vesz föl az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. (Titász) megvásárlásához – olvasható a tulajdonos Opus Global Nyrt. közleményében, amelyet a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján tettek közzé. A hitelszerződés megkötésére augusztus 18-án került sor, és azt az MKB Bank Nyrt.-vel és a Takarékbank Zrt.-vel kötötték meg. Közvetve ezekben a pénzintézetekben is érdekelt Mészáros Lőrinc.

Címlapkép: a Szent László Kórház bejárata Budapesten 2020. július 26-án (fotó: Szakál Szebáld/Átlátszó)

Megosztás