Heti lapszemle

Orbán Ráhel környezetbarát bababoltot nyit, újabb vádemelés Simonka György ellen

Szabad Európa: Környezetbarát bababoltot nyit Orbán Ráhel

Orbán Ráhel június végén alapította meg első saját vállalkozását ODU Store néven. Az idegenforgalmi végzettségű és eddig szálloda- és divatiparban mozgó Orbán Ráhel most azonban valami újban próbálja ki magát, derül ki a miniszterelnök lányának LinkedIn-profiljából. A jómódú, környezettudatos szülőket célozza a miniszterelnök lányának új vállalkozása. Lesz kávézó és játszósarok is a Hegyvidék Bevásárlóközpontban, a cél a fiatal szülők fenntarthatóságra nevelése.

Portfolio: Mészáros Beatrix került a Magyar Bankholding vezérhelyettesi székébe

A Magyar Bankholding Zrt. idén márciusban fogadta el a Budapest Bank, az MKB Bank és a Takarék Csoport bankjainak egyesítésére vonatkozó ötéves stratégiáját. Az alapvető célok között kiemelt stratégiai területként került meghatározásra a bankok leányvállalatainak integrációra történő felkészítése, aminek meghatározó eleme a kiemelkedő szakmai kompetenciával rendelkező felső vezetők kiválasztása – közölték, bejelentve: a leányvállalatokért felelős vezérigazgató-helyetteseként csatlakozott a szervezethez.

444: Újabb ügyben emelt vádat az ügyészség Simonka György ellen

A fideszes országgyűlési képviselő ellen már zajlik egy büntetőügy: Simonka György és társai ellen bűnszervezetben elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás. A most benyújtott vádirat szerint öt millió forinttal lefizetett egy tanút, és egy másikat is meg akart vesztegetni.

24.hu: „Sok cuccot nem kell vinnünk” – mondta Szijjártó, mégis három gép repült Mongóliába

A kormány július végén 33 lélegeztetőgépet ajándékozott Mongóliának. A készülékeket Szijjártó Péter külügyminiszter kísérte Ulánbátorba. A külügyér már az induláskor közölte, hogy 24 óra alatt lezavarja a diplomáciai találkozókkal felturbózott adományozási akciót. A tervet tartották is, csakhogy ehhez a honvédség Airbus A319-es gépe mellett a HM egyik Falconjára is szükség volt, így a politikus két gépet vehetett igénybe a látogatásához. A lélegeztetőgépeket viszont minden bizonnyal egy harmadik állami repülőgép vitte, a tavaly vásárolt szélestörzsű Airbus A330-200 ugyanis szintén Ulánbátorban járt.

Magyar Narancs: Közel 900 millió forintba került idáig a Türk Tanács budapesti képviselete

A Türk Tanács nem csak ingyen használhatja a magyar állam által 1,4 milliárd forintból megvásárolt Ybl-villát és egy budai, Medve utcai irodát, de a hazai képviselet minden fenntartási költségét, dolgozóinak bérét is az államkasszából fizetik. A lap közadatigénylésben kérte ki a pontos költségeket, így kiderült, hogy 2019 szeptembere óta 891 millió forintba került a Tanács két budai képviseletének fenntartása, beleszámítva a hazai és nemzetközi munkatársak bér- és járulékköltségeit, az üzemeltetési díjat és a protokollköltségeket.

Címlampkép: Pixabay.com

Megosztás