Heti lapszemle

Mészáros Lőrincék Olaszországban nyaralnak, új földesúr jelent meg Rogánné falujában

Úgytudjuk: Mészáros Lőrinc épp Dél-Olaszországban piheni ki a kemény munkával töltött hónapokat

A lap olvasójának fotóján (állítása szerint csütörtökön készítette a fényképet) jól látszik, hogy új feleségével, Várkonyi Andreával és fiával, ifj. Mészáros Lőrinccel korzózik épp a leggazdagabb magyar a dél-olaszországi város, Amalfi egyik utcájában. Mészáros egy fekete, ICON feliratú pólóban és papucsban sétálgat a fotón.

444: A magyar állam állja Mészáros montenegrói szállodafejlesztésének felét

A Mészáros-birodalmat összefogó Opus Global közölte az örömhírt, hogy 1,025 milliárd forint külpiaci növekedési támogatást nyert a Hunguest Hotels Zrt. és leányvállalata, a Hunguest Hotels Montenegro Doo. a montenegrói Hunguest Hotel Sun Resort szálloda fejlesztésére. A vissza nem térítendő támogatás a Herceg Noviban található hotel renoválásának felét teszi ki, a fejlesztés során a szálloda teljes körű gépészeti és belsőépítészeti felújításon és energetikai korszerűsítésen esik át.

Telex: Véletlenül derült ki, hogy a kormány valami kavarásba kezdett a bányák körül

Az ország egyik legnagyobb kavics- és homokbányájának ígérkező terület kitermelési jogát az állam zárt körű tenderen értékesítette. Először fordult elő, hogy nem nyílt pályázaton versengtek a cégek a kitermelésért. Mindmáig nem tudni, kik voltak a kedvezményezett cégek, amelyek részt vehettek a zárt körű pályázaton, a győztesről ugyanis csak nem hivatalos ágazati értesülések vannak: a befutó ezek szerint a BayerConstruct lehet, amely Balázs Attila érdekeltségébe tartozik, aki tavaly résztulajdonosa lett az Appeninn Nyrt.-nek, mielőtt Tiborcz István hivatalosan kiszállt volna az irodaházakkal, kikötőkkel teli cégből.

Magyar Narancs: Új földesúr költözhet Rogánné falujába – a kastély után V. kerületi vállalkozóhoz kerültek a környező földek is

Dédestapolcsányba a budapesti belvárosban jól menő vállalkozóknak köszönhetően tér vissza a feudalizmus. Miután a Rogán Antal belvárosi polgármesterkedése idején számos önkormányzati ingatlanhoz kedvezményes áron jutott vállalkozó megvette a kastélyt, a környező földeket egy másik belvárosi vállalkozó vásárolta fel. Céljuk a restauráció: a Serényi grófok nyári lakának felújítása és a hozzátartozó történeti birtoktest visszaállítása.

Szabad Európa: Munkahelyteremtés helyett haveroknak mentek a milliárdok

Munkaerő-bővítés volt a célja annak a pályázatnak, amit az OFA Nonprofit Kft. írt ki év elején. A pályázatot aztán idő előtt lezárták, pedig ki sem osztották a teljes, rendelkezésre álló összeget. A győztesek között ott van az OFA igazgatóhelyettesének üzlettársa, fideszes jelölt és önkormányzati képviselő, többen a leggazdagabb magyarok közül, de több Fidesz-közeliként számontartott vagy Kósa Lajossal jó kapcsolatot ápoló cég is.

Címlapkép: az olaszországi Amalfi, ahol Mészáros Lőrincék nyaralnak (forrás: Pixabay)

Megosztás