Heti lapszemle

Mészáros Lőrinc megvenné a Munkácsy-képeket, melegellenes törvényt akar bevezetni a kormány

Index: Mészáros Lőrinc: Nekem nincs félnivalóm

Több évnyi próbálkozás után a Fidesz tavaly bedarálta az Indexet, ami ennek ellenére egész idáig őrizte a függetlenség látszatát. Most viszont nagyinterjút készítettek Mészáros Lőrinccel, ami eleve elképzelhetetlen egy kormányfüggetlen médiumban, hisz az alanyok nem állnak szóba velük, másrészt gyakorlatilag egy PR-anyagról van szó és sokan még abban is kételkednek, hogy Mészáros képes lenne így beszélni gazdaságról, tőzsdéről, cégekről.

HVG.hu: A kormány ködös érveléssel vérezteti ki a meddőségi magánklinikákat

Gulyás Gergely lényegében azzal vádolta meg a meddőségi magánklinikákat, hogy visszaélnek állami forrásokkal. Holott nem is kapnak állami támogatást. A családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint, ha a szolgáltató nem szerződik a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel, akkor nem biztosított az átláthatósága, ezért indokolt megvonni a megmaradt magánklinikák működési engedélyét.

Telex: Náluk csapódtak le az alacsonyan szálló Covid-beszerzési milliárdok

A Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ 2020 folyamán rengetegszer vásárolt be nagy értékben a COVID elleni védekezés jegyében: repkedtek a milliárdok maszkok, lélegeztetőgépek és vakcinák beszerzésére. Ezeket a bizniszeket többnyire közvetítőcégek bevonásával bonyolította az állam, és bizony, előfordultak durva túlárazások is. Ezen cégeknek nagyon jól jött, hogy bekerültek a „fürkészek és portyázók” közé.

Blikk: Megtudtuk, mi áll Boldog István asszisztensének, F. Petrának a vallomásában

A lojális vállalkozók helyzetbe hozása, hogy aztán támogassák a hatalmi kört, nem bűncselekmény Boldog István országgyűlési képviselő munkatársa, F. Petra szerint – értesült a lap. F. Petra természetesnek gondolta és nem tartotta bűncselekménynek, hogy a hatalmi kör vállalkozókat hoz helyzetbe, mivel azok adott esetben a politikai tevékenységhez, sőt, az ahhoz szükséges források megteremtéséhez támogatást nyújthatnak.

24.hu: Orosz mintára vezetne be melegellenes propagandatörvényt a kormányoldal

A szólásszabadságot és a gyermekjogokat is súlyosan korlátozná a Fidesz egy új, az orosz propagandatörvényre hasonlító javaslattal, amivel betiltaná az iskolai LMBTQI témájú oktatási programokat és társadalmi célú reklámokat, írja öt civil szervezet. A javaslat megtiltaná a 18 éven aluliak számára a homoszexualitás és a nemváltás népszerűsítését és megjelenítését is, így tilos lenne 18 éven aluliak számára pornográf, valamint olyan tartalmat (így reklámot is) elérhetővé tenni, amely a szexualitást öncélúan ábrázolja, illetve a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérést ábrázolja, vagy a homoszexualitást „népszerűsíti, jeleníti meg”. Iskolákban pedig csak olyan szervezet tarthatna szexuális felvilágosítást, amelyet egy állami szerv nyilvántartásba vett.

Címlapkép: Amnesty International / Facebook

Megosztás