Heti lapszemle

Gulyás Gergely is kapott egy alapítványt, jöhet a 300 százalékos adókedvezmény

444: Gulyás Gergely is kapott egy közvagyonnal kitömött alapítványt

Újabb közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványt hozott létre a kormány. A Makovecz Campus Alapítvány alapító jogait Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter kapta, feladata a nemzeti tudáspark létrehozása a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egykori piliscsabai kampuszán, amit az alapítvány kezelésbe kapott.

Népszava: Hatalmas adókedvezményt adna a kormány NER-alapítványoknak

A kormány a 300 százalékos társasági nyereségadóalap-kedvezményt adna azoknak a cégeknek, amelyek támogatnák a vagyonkezelő alapítványi vagy egyházi fenntartású egyetemek alapítványát – olvasható ki a parlament Törvényalkotási bizottsága elé terjesztett módosító javaslatból.

Média1: Külföldre menekítik a Kovács Zoltán és Orosz Barbara állítólagos titkos viszonyáról cikkező Pesti Riport című oldalt

Meg nem nevezett helyről érkező nyomásgyakorlás hatására úgy döntött a Pesti Riport, hogy leveszi a támadott cikkeket, de ez csak átmeneti. A Media1 megtudta azt is, hogy 40 perces pikáns, állítólag Orosz Barbara hangját tartalmazó hangfelvétel publikálása is várható, miután a szervert áthelyezik az Egyesült Államokba és tulajdonost vált az oldal, és újra elérhetők lesznek a cikkek is.

Telex: A K-Monitor megszerezte a járvány településszintű halálozási adatait

A K-Monitor közérdekű adatigényléssel jutott hozzá ahhoz az adatsorhoz, amely megmutatja, hogy az egyes magyarországi településeken hány áldozata volt a koronavírusnak március 4-ig. Hogy ne legyen könnyű dolguk az újságíróknak, az NNK egy géppel olvashatatlan, beszkennelt dokumentumot küldött ki. Ebből gyártottak aztán a K-Monitornál egy kezelhető, táblázatos változatot, amit itt ön is elérhet.

Magyar Narancs: A rogáni idők belvárosi ingatlankiárusításának ásza vette meg a Rogánné falujában álló kastélyt

Rogán Antal új feleségének falujában, Dédestapolcsányon az a vállalkozó vásárolhatta meg a műemlék kastélyt, aki anno több V. kerületi ingatlanhoz kedvezményes áron jutott hozzá Rogán Antal polgármestersége idején. A falubeliek már mindenhol Rogánt látnak, mióta az ezer hold földet nem vásárolta meg a propagandaminiszter családja.

Címlapkép: Gulyás Gergely a 2021. június 3-i Kormányinfón (fotó: kormany.hu)

Megosztás