Heti lapszemle

Megszerezné a kormány a ferihegyi repteret, Boldog István öltönyöket vett a kenőpénzből

Népszava: Visszaszerezné a kormány a ferihegyi repülőtér üzemeltetését

Ismét többségi tulajdont szerezne a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető cégben a magyar állam – írja a Népszava a kormányközeli Magyar Nemzet alapján. Ez utóbbi szerint tárgyalások indulhatnak a 2005-ös privatizáció visszafordításáról. A Magyar Nemzet „iparági forrásokból” úgy értesült, a többségi tulajdon megszerzésének az előkészítése Palkovics László, az innovációs tárca vezetőjének a feladata lehet.

Blikk: Nejlonszatyorban érkezett a kenőpénz: erre költötte millióit a vesztegetéssel megvádolt Boldog István

Nem volt túl elővigyázatos a hivatali vesztegetéssel vádolt fideszes parlamenti képviselő, Boldog István, aki a Blikk információi szerint örömében egyenesen Ausztriába szaladt bizalmasával méregdrága Hugo Boss-öltönyöket vásárolni abból a 20 millió forintos kenőpénzből, amelyet az ügyészség szerint 2019-ben kapott társaival az ügyben szintén megvádolt vállalkozótól, M. Róberttől, lezsírozott projektek ellentételezéséért.

Hvg.hu: Nem nyomoz a rendőrség a felújított orosz metrókocsik ügyében

Nem keresi a rendőrség a Tarlós István idején kötött, sok kritikát kapott metrókocsi-felújítási szerződés felelősét” – tudta meg a lap. A Nemzeti Nyomozó Iroda közölte: mivel a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény”, ezért elutasították a  Fővárosi Önkormányzat feljelentését a Tarlós-érában levezényelt járműfelújítás ügyében.

ATV: Fordulat a lakástörvénynél: a kormány csak a főváros világörökségi részénél támogatja

A lakástörvényhez benyújtott módosító indítványt a kormány meghallgatva és megértve a frakció álláspontját csak a főváros világörökségi részére vonatkozóan fogja támogatni fideszes források arról tájékoztatták az atv.hu-t, hogy ezt a tájékoztatást kapták tegnap este a kormánypárti képviselők Kocsis Máté frakcióvezetőtől.

444: Megvette az állam Széles Gábortól a sármelléki reptér ingatlanjait

Két lépésben szerezte meg az állam a hányatott sorsú sármelléki repülőteret. Tavaly novemberben az üzemeltetésért felelős önkormányzati cég 90%-át vásárolta meg a hévízi önkormányzattól, majd áprilisban a repülőtéri ingatlanokat Széles Gábor kormányközeli nagyvállalkozótól.

Címlapkép: Felszállásra készülő repülő Budapesten (forrás: Budapest Airport/bud.hu)

Megosztás