Heti lapszemle

Hatalmas buli az Alaptörvény szülinapjára, milliókat eltankoló parlamenti képviselők

24.hu: Borbás Marcsi és Laposa Bence mellett cégvezetéstől eltiltott képviselő is a turisztikai ügynökség fizetett tanácsadója

A Magyar Turisztikai Ügynökség tanácsadóinak negyede több százmilliós támogatást is kapott az állami szervezettől. Laposa Bence és Zoób Kati mellett Fidesz-tagok is vannak a tanácsadói listán, például a hozzájuk hasonlóan vissza nem térítendő támogatásban részesülő Rókusfalvy Pál.

Blikk: Itt vannak a pontos adatok: arcpirító, mennyiért tankolnak a magyar képviselők – akad, aki 3,6 milliót is beletöltött a kocsijába

2020-ban összesen 153 millió, idén április végéig 46 millió forintot költöttek a közpénzből feltöltött benzinkártyáikról. A Blikk által az országgyűléstől kikért listából kiderült, 199 képviselőből 125 használja rendszeresen tankoláshoz a kártyáját. Az adatok szerint a Budapesttől 250 kilométerre lévő Sátoraljaújhelyen élő Hörcsik Richárd fideszes képviselő az abszolút rekorder: összesen 3,6 millió forintnyi benzint töltött bele autójába. Ennyiből háromszor megkerülhette volna a Földet.

Direkt36: Tiborcz és köre az MFB hitelprogramjának egyik nagy nyertese

A bank hitelezéséről nyilvánosan elérhető adatok szerint az MFB 2019 óta legalább 58 milliárd forint hitelt adott összesen Tiborcznak és a hozzá köthető üzletemberek cégeinek. Jellinek Dániel cége például 8,8 milliárd forintos hitelt kapott a Gellért Szálló megvásárlásához, de mellette a Puskás Aréna építésében résztvevő, Tiborcz mellett Mészáros Lőrinccel is üzletelő Balázs Attila cégei legalább 38,9 milliárd forintnyi hitelt kaptak.

Hvg.hu: A kormány elcsatolná minden idők legnagyobb beruházását a helyi önkormányzatoktól

Új gazdasági övezet kialakításáról szóló előterjesztés készült a Miniszterelnökségen, a neve Duna mente Fejér megye lenne. Az övezet része lenne az iváncsai ipari parkban az SK Innovation által tervezett, 680 milliárdos akkugyár. Az onnan befolyó helyi adóbevétel így a megyéhez kerülne, amelynek fideszes vezetője az előterjesztést kezdeményezte.

Telex: Hatalmas bulival készül a kormány a gránitszilárdságú Alaptörvény elfogadásának tizedik évfordulójára

Ünnepi rendezvényre és nagyszabású tudományos konferenciára készül a kormány az Alaptörvény elfogadásának tizedik évfordulójára – derült ki a Magyar Közlönyben csütörtök este megjelent határozatból. Ezenkívül az Alaptörvény értékeit bemutató ünnepi tanulmánykötetet, díszkiadást és ünnepi bélyeget is terveznek. Minderre 58 millió forintot különít el a kormány, a főszervező pedig Varga Judit igazságügyi miniszter lesz.

Címlapkép: Pixabay.com

Megosztás