Heti lapszemle

Repülőtér épülhet Felcsút mellé, Kásler Miklós 12 millió forintot adott ethno-fitneszre

Magyar Hang: Reptér épülhet Felcsút közelében

Majdnem egy hónapja szellőztette meg Tessely Zoltán, a Felcsútot is magába foglaló Fejér megyei 3. országgyűlési választókerület fideszes képviselője – aki egyben a térség fejlesztéséért felelős miniszterelnöki biztos is –, hogy Bodmér, Szár és Újbarok határában sportrepülőtér épülhet. A három község által közrefogott terület negyedik oldalán Felcsút van.

24.hu: Papcsák a Nyeregben: a fideszes politikus cége kaszál az éttermen, ami a polgármestersége alatt indulhatott el

Papcsák Ferenc, Zugló volt fideszes polgármestere a cégén keresztül már közel 26 millió forinttal gazdagodott annak a városligeti teraszos étteremnek a bevételeiből, amelynek indulását az ő hivatali ideje alatt hozták tető alá az önkormányzatnál. A Monsoon Rain Kft. 2011-ben kapta meg – kedvező feltételekkel – 18 évre a bérleti jogot. Papcsák aztán 2017-ben egy, a tulajdonában lévő cégen keresztül kisebbségi tulajdonos lett az étteremben, így most már övé az osztalék negyede.

VálaszOnline: Tombol a Covid-biznisz: már 105 milliárd forint közpénzt kasszírozott a kormánykörökig érő cégcsoport

A lap kapcsolatot talált a kínai vakcinákat Magyarországra bejuttató titokzatos cég és a Válasz Online által már korábban „körberajzolt”, Orbán Viktor nemzetközi főtanácsadójához és Szijjártó Péter volt helyetteséhez közel álló lélegeztetőgép-kereskedők között. Ez az érdekcsoport az oltások és életmentő eszközök mellett egy gigantikus orvosi pakkot is eladott az államnak – így összesen már 105 milliárd forintos COVID-bevételnél tart, ami az összes forrás majdnem negyede.

G7: A negyedosztályú bicskei kézilabdacsapatnak kétszer annyiért építenek csarnokot, mint a város éves büdzséje

A 12 ezer lakosú Bicske éves működési költségvetése 3,5 milliárd forint, az önkormányzat 2021 és 2024 között összesen 2,2 milliárd forintot tervez beruházni, ehhez képest óriási, közel 8 milliárd forintos állami támogatást kap a kormánytól. A helyi kézilabdacsapatot fenntartó egyesület, a Bicskei TC sportcsarnok építését 6,9 milliárd forinttal támogatják, ez körülbelül annyi, amennyit a város 15 év alatt hoz össze fejlesztési forrásként.

Népszava: Meghökkentő összegekből alakul a népi edzésforma

Kétoldalas pályázattal nyert egy egyesület 12 milliót Kásler Miklóstól az „ethno-fitnesz” kifejlesztésére. Az állami Magyarságkutató Intézet szakértője 2 millióért segít. Az egyesület alelnöke, Törőcsik Pál, aki hosszú évekkel ezelőtt Nagykanizsa fideszes alpolgármestere volt, erről azt mondta: „ez a mi találmányunk, fitnesz mozgáskultúra magyar népzenére. A cél, hogy a fiatalokat is megszólítsuk, ebben a formában mutassuk be nekik a hatalmas hazai népzenei és néptánckincset”.

A címlapkép illusztráció (forrás: Pixabay)

Megosztás