Heti lapszemle

Többször nyert a lottón a kompolti polgármester, csúszik és drágul a Néprajzi Múzeum építése

444: 1,3 milliárdot kapott az Appeninn a Club Aliga fejlesztésére

Közel 1,3 milliárd forint pályázati támogatást nyert az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. leányvállalata, a Club Aliga üdülőközpont területének fejlesztéséhez – közölte az Appeninn a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. Az Appeninn korábban Mészáros Lőrinc és Tiborcz István érdekeltsége volt, de tavaly mindketten kiszálltak a cégből.  Az új tulajdonos az Indotek lett.

G7: Lassan 40 milliárdnál tart Mészárosék városligeti óriásberuházása

Újabb közel 3 milliárd forintot költ el a Néprajzi Múzeumra a Liget-projektet felügyelő állami cég Mészáros Lőrincéknél. Az épület kivitelezését eredetileg szűk 26 milliárd forintért nyerte el a ZÁÉV-Magyar Építő kettős, amely a Puskás stadiont is építette, ám az ár már tavaly több mint 6 milliárd forinttal emelkedett az előre nem látható költségek miatt. Most egy teljesen új szerződés keretében emellé kapnak még 2,8 milliárdot, így a múzeum kivitelezésére csak ennél a két cégnél majdnem 35 milliárd forintot költ el a Városliget Zrt. Az egyéb járulékos munkákkal pedig már a 40 milliárdot közelíti az összköltség.

Magyar Narancs: Bajkai, Fazekas Sándor és György László is havi 1,5 milliót keres egyetemi alapítványoknál

A kormány kezdeményezésére a Corvinus Egyetem 2019-es magánosításával kezdődően összesen tíz állami egyetem alapítványi fenntartásba kerüléséről döntött az Országgyűlés. További öt egyetemnél a következő hónapokban várható formális döntés ugyanerről. Kilenc egyetemi alapítványt már létrehozott a kormány, ezek kuratóriumaiba és felügyelőbizottságaiba több aktív fideszes politikust, országgyűlési képviselőket, polgármestereket és kormánytagokat is delegált Palkovics László innovációs és technológiai miniszter.  A lap utánanézett a díjazásuknak.

Telex: Súlyos talajszennyeződést találtak a dunakanyari vízbázis területén

Óvodát épített volna a budakalászi önkormányzat és az evangélikus egyház az egykori Lenfonó és Szövőgyár mellett, ám a talajvizsgálati minták határértéket meghaladó toxikus szennyeződést mutattak ki az ingatlanon. A talajvíz- és talajszennyezés a Szentendre Regionális Déli Vízbázis védőterületén található, így veszélyeztetheti a Dunakanyar vízellátását is.

Blikk: Többször nyert a lottón, ezzel magyarázza Kompolt polgármestere a saját gazdagodását

Egy sportöltöző miatt áll a bál az ország egyik legmegosztottabb falvában, ahol a polgármestert hosszú évek óta bírálják feltűnően jó anyagi helyzete miatt. Balázs Zoltán a lapnak ezt úgy summázta, hogy egyszerűen csak gyakran nyer a lottón. A skandináv lottón háromszor volt hatosom, az ötös lottón kétszer négyesem, és sikerült már a Joker-telitalálat is. Tavaly több tízmillió forintot nyertem – mesélte a polgármester, aki elmondása szerint „megérzés alapján” játszik.

Címlapkép: Pixabay

Megosztás