Heti lapszemle

Politikai krimi készül az őszödi beszédről, Garancsié lehet az újpesti focicsapat

24.hu: 800 millióból foroghat politikai krimi az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról

A lap információi szerint fikciós nagyjátékfilm készül a 2006. őszi eseményekről, amelyben feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forognak majd az események, és szerepet kaphatnak benne az ezt követő zavargások is. A készülő filmnek sok hivatalos nyoma egyelőre nincs, de iparági forrásainktól úgy értesültünk, már zajlik a szereplőválogatás. Szakmai berkekben egy ideje kering az a feltételezés, hogy a nagy titkolózás övezte filmet a 2022-es országgyűlési választások előtt tervezik bemutatni, így nehéz lenne elválasztani a Gyurcsány Ferenc és a baloldal démonizálására épülő kormányzati kampánytól.

Hvg.hu: Rogán felesége és családja másik földvásárlását is elkaszálta a kormányhivatal

Formai és tartalmi hibákra hivatkozva elutasította a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kormányhivatal annak az adásvételi szerződésnek a bejegyzését is, amelyet hat nappal a nagy vihart, 1000 hektáros, 1,6 milliárdos ügylet után, decemberi házasságkötésük előtt pár héttel kötött Rogán Antal felesége, Obrusánszki Barbara, illetve a szülei és két, nyíregyházi üzlettársuk – tudta meg a lap. A három településen és 11 helyrajzi számon nyilvántartott összesen 80 hektárnyi ingatlant nem a fent említett óriásbirtokot értékesítő magyar-amerikai tulajdonosoktól, hanem egy másik – magyar – magánszemélytől vették volna Obrusánszkiék.

Telex: Lázárék újabb egymilliárdos hiányt tártak fel a teniszszövetségben

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) hivatalos honlapján közölte, mit állapított meg az igazságügyi könyvszakértői vizsgálat. „A vártnál is sokkal sötétebb képet fest a múltbeli működésről” – írta az MTSZ. Kiderült ugyanis, hogy valójában nem az eredetileg publikált 3,5 milliárdos hiányt hozta össze a Szűcs Lajos vezette szövetség, hanem egymilliárddal többet. És találtak még 220 millió forint áfatartozást is.

Blikk: Garancsi veheti meg az Újpestet? 7,2 milliárdot sem sajnál a Fehérvár tulajdonosa

A lap úgy értesült, megköttetett az üzlet, a 23. leggazdagabb magyarként, 66,7 milliárdos becsült vagyonnal rendelkező Garancsi István, a Fehérvár tulajdonosa megvásárolja a lila-fehér együttest a drukkerek által évek óta szinte a pokolba kívánt Roderick Duchatelet-től. Úgy tudni, Újpesten hivatalosan nem Garancsi lesz a főnök. A pletykák szerint másik nagyágyú, a 19. leggazdagabb magyar, a 73,4 milliárdos vagyonú, a BÁV-ot és Főtaxit is birtokló Nagy Elek (60), a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elnöke veheti át a klubot.

Mfor.hu: Új vizek felé evez a Fidesz kedvenc médiakirálya

Új érdekeltséggel bővült a New Land Media Kft. tulajdonosának, Balásy Gyulának a céghálója 2021 első napjaiban. A cégkivonat tanúsága szerint 2021. január 4-étől lett résztulajdonos Balásy Gyula a békéscsabai székhelyű Alföldi Gazdák Hűtőháza Kft.-ben – a változást néhány héttel később, február 3-án jegyezte be a cégbíróság.

Címlapkép: Gyurcsány Ferenc/Facebook

 

Megosztás