Heti lapszemle

Varga Judit CSOK-ot vett fel egy balatoni házra, a kormány engedélyezheti a kínai vakcinát

Telex: Az elmúlt pár évben nagy ingatlanmágus lett Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter és férje, a a jelenleg a Diákhitel Központ vezetőjeként dolgozó férje, Magyar Péter 2017-ben 10 millió forint CSOK-támogatást (családi otthonteremtési kedvezmény) kapott az államtól egy balatonhenyei házra, csakhogy nem ott laknak, hanem Budapesten. Nemrég 8 millió forint önerővel és 192 millió forint hitelből vettek egy lakást Orbán Viktor lakhelyétől nem messze.

VálaszOnline: Amíg Ön a járványra figyelt, a NER bevette az országot – leltár a „hazavitt” stratégiai ágazatokról

Ha nyer is az ellenzék 2022-ben, olyan Orbán-központú árnyékállammal találja szembe magát, melyet elszámoltatni nemigen lehet – legfeljebb kényszerűen együttműködni vele. A lap bemutatja a NER-elithez bebetonozott gáz- és áramhálózatok, erőművek, banki és informatikai óriások, vasúti, hadiipari gyárak és egyéb stratégiai ágazatok listáját.

444: Tesis a világ: 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást ad a kormány vidéki sportegyesületeknek

A kormány több mint 2,1 milliárd forint rendkívüli támogatást biztosít 45 kiemelt vidéki sportegyesületnek, a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak kompenzálására – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön.

Szabad Európa: A nagy pártcsaládokéval vetekszik a brüsszeli Fidesz-alapítvány költségvetése

Több mint ötszáz négyzetméteres irodát vett a Fidesz Brüsszelben, ez azonban egyáltalán nem szokványos eljárás. A Fidesz alapítványa költségvetésében a nagy EU-s pártcsaládok alapítványaival vetekszik, erre lenne uniós pénz is, de az SZMPA-t a magyar adófizetők pénzéből tartják fenn.

24.hu: A kormány mától az OGYÉI szakmai vizsgálata nélkül is engedélyezhet vakcinát

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón több érdekes kijelentést is tett, a vakcinaengedélyeztetésre vonatkozó új kormányrendeletek csak most jelentek meg a Magyar Közlönyben. A 19/2021. kormányrendelet gyakorlatilag kimondja, hogy gyógyszert és vakcinát is úgy engedélyezzen a kormány itthon, hogy az OGYÉI-nek (Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek) arra nem kell külön szakmai vizsgálat után rábólintania.

Címlapkép: Varga Judit és férje, 2020.08.06. (forrás: Varga Judit/Facebook)

Megosztás