Heti lapszemle

Az állam bevásárolt az orosz vakcinából, a rendőrség nyomoz a Biodóm miatt

Telex: Orbán Viktornak új sportügyi főtanácsadója van

Már decemberben megállapodott Orbán Viktor miniszterelnök új sportügyi főtanácsadójával, Schmidt Ádámmal, aki januártól munkába is állt – tudta meg a lap. A kormány számára stratégiailag kiemelt területen Schmidt fontos, bizalmi pozíciót tölthet be, kinevezését eddig nem közölték hivatalosan, a Telex érdeklődésére nem cáfolta, hogy elvállalta a feladatot. Schmidt felesége a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin.

444: A hivatalos adatok szerint több védőoltást adtak be, mint ahány embernek elegendő érkezett

Találhattak valahol még elfekvő koronavírus elleni vakcinát itthon. Az operatív törzs ugyanis azt írta a szerda reggeli jelentésében, hogy „az eddig Magyarországra érkezett vakcinákat mára gyakorlatilag felhasználták, eddig 130 318 fő kapott oltást”. Ami – ha nem is sokkal, 458-cal – , de több, mint ahány adag védőoltás érkezett eddig összesen az országba.

24.hu: Az ingatlan.com-on árulták a néhány éve uniós pénzből felépített balatoni környezetvédelmi szellemközpontot

Balatonakarattya egyik csendes utcájában évekkel ezelőtt egy környezetvédelmi központ épült. Túlzás lenne azt állítani, hogy az emberek a csodájára jártak, sok helyi azt sem tudta, hogy az épület egy uniós pénzből felhúzott, bárki számára látogatható nonprofit információs központ. Az illetékes minisztérium szerint viszont a kedvezményezett Régiók Fejlesztéséért Egyesület teljesítette a szerződésben vállalt kötelezettségét, a házzal pedig öt év elteltével azt csinál a tulajdonos, amit akar.

Mfor.hu: Szijjártó Péter: 2 millió adag orosz vakcinát veszünk

Egymillió ember beoltásához elegendő, kétmillió adag koronavírus elleni vakcinát vásárolt Magyarország Oroszországtól – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, amikor pénteken Moszkvában orosz kollégájával, Szergej Lavrovval találkozott. A vakcinavásárlásról szóló megállapodást már a kora reggeli órákban bejelentette a miniszter. Közölte, hogy az oltóanyag három ütemben érkezik majd: az első hónapban 300 ezer, a másodikban félmillió, a harmadikban pedig 200 ezer ember beoltásához elegendő mennyiségben.

Napi: Nyomoz a rendőrség a városligeti Biodóm ügyében

A dokumentumokat elküldtük a rendőrségnek, ott egy nyomozás már el is indult – nyilatkozta Karácsony Gergely főpolgármester a városligeti Biodómról az Inforádiónak. A főpolgármester szerint számos hibát követtek el az elődei, a beruházás körül „nem volt minden rendben”.

Címlapkép: sputnikvaccine.com

Megosztás