Heti lapszemle

204 milliárd megy az atlétikai vb létesítményeire, az EMMI-nek ki kell adnia a TAO-papírokat

24.hu: 204 milliárd: többet költünk az atlétikai vb infrastruktúrájára, mint a Puskás stadionra

Budapest 2023-ban ad otthont az atlétikai világbajnokságnak, amelyhez a Duna-part mellett, Ferencváros déli részén, illetve Észak-Csepelen terveznek atlétikai központot: a versenyek többségének otthont adó stadiont 40 ezer nézőre tervezik. A  Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 204 milliárdot szán a kormány a Nemzeti Atlétikai Stadion, a gyalogos és kerékpáros híd, valamint a kapcsolódó létesítmények felhúzására és a megvalósítási időszakban való üzemeltetésére.

Telex: Feljelentés tett az erzsébetvárosi DK-s polgármester egy egymilliárdos ingatlan miatt

Niedermüller Péter, Erzsébetváros DK-s polgármestere szerdai online sajtótájékoztatóján azzal vádolta meg a kerület korábbi, fideszes vezetését, hogy 800 millió forint kárt okozott, amikor egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest 300 millió forintért játszott át egy befektető kezére.

Hvg.hu: A kormány kifizeti a meg sem tartott augusztusi csodatűzijátékot

Egy nem nyilvános kormányhatározat alapján a fővárosi augusztus 20-ai gigatűzijáték nem elmaradt, csak eltolták 2021-re. Az akár 1,3 milliárdos attrakció állami tulajdonú szervezője pedig 100 százalék előlegre jogosult, mondván „a rendezvény előkészítése érdekében a lehetséges felmerülő feladatok 90 százalékát teljesítette”.

Mfor.hu: Kisfaludy-pályázatok: Balatonszemes lemondott fideszes polgármestere is a nyertesek között

Hárommillió forint vissza nem térítendő állami támogatásnak örülhet Balatonszemes lemondott fideszes polgármestere, akinek szépen felújított apartmanja csak 100 méterre van a parttól. A volt faluvezető trafikja is szépen működik a polgármesteri hivatallal szemben.

Transparency International: Végérvényesen nyert a TI az EMMI-vel szemben!

A Transparency International Magyarország (TI) 2018 novemberében arra kérte az EMMI-t, hogy adja át a látvány-csapatsport támogatások (értsd: „Tao.-pénzek”) felhasználásának az ellenőrzéséről készült iratokat. Az EMMI több mint 3 millió forint  költségtérítést kért a dokumentumokért. A TI beperelte az EMMI-t: azt kérték a bíróságtól, hogy kötelezze a kormányt az adatok ingyenes kiadására. A pert idén tavasszal jogerősen megnyerte a TI, ám a minisztérium az adatok átadása helyett a Kúriához fordult és a számára kedvezőtlen ítélet megsemmisítését kérte. A Kúria visszautasította ezt a kérelmet, így az EMMI kénytelen lesz teljesíteni a jogerős ítéletet.

Megosztás