Heti lapszemle

Újságírókat hallgatott ki a rendőrség, lélegeztetőgépeket árul a külügyminisztérium

Magyar Hang: Kihallgatták lapunk újságíróját, miután Mészáros Lőrinc egyik cége feljelentést tett

Az Átlátszó újságírójához hasonlóan a Magyar Hang munkatársát is kihallgatta a héten a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága egy májusi cikk miatt, ami arról szólt, hogy Mészáros Lőrinc egyik cégének telephelyén, a Felcsúthoz közeli Bicskén található tó mellett két harci jármű parkol. A rendőrség azt mondta, hogy tiltott adatszerzés gyanúja miatt nyomoznak, és arról érdeklődtek, mi volt a cikk hírértéke, ki engedélyezte a megjelenését, és ki volt a lap informátora.

Hvg.hu: Annyi lélegeztetőgépet vett a külügy, hogy a felesleges gépeket most megpróbálja eladni

Azt a feladatot kapták a külügyi tárcától a magyar külképviseletek, hogy próbáljanak meg eladni nyolcezer lélegeztetőgépet – értesült a lap, amelynek a tárca megerősítette, hogy a „készleten felüli gépeket” valóban megpróbálják értékesíteni, azonban konkrét számot nem közöltek.

Mfor.hu: Kisfaludy-pályázatok: Az Orbán-család ügyvédjének cége is milliókat kapott a balatoni üdülőjére

Bajkai István ügyvédi irodájának cége 9 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott balatonfüredi szálláshelyek fejlesztésére a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Az SBGK Irodai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére, valamint 3 millió forintot a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre.

Népszava: Jelképes díjért adták a parkolót Gárdonyban

Hűtlen kezelés gyanújával nyomoznak a gárdonyi Panoráma szabadstrand melletti terület ügyében, amelyet egy helyi politikus vállalkozásának adtak bérbe. Az önkormányzat aDávid Zoltán helyi önkormányzati képviselő cégének, a Dávid Víz-Szer Kft. szezononként mindössze 55 ezer forintért bérli és adja ki parkolóként a 600 négyzetméteres földsávot. Az alulárazottnak tűnő önkormányzati szerződés miatt Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke rendőrségi feljelentést tett, a Gárdonyi Rendőrkapitányság pedig már nagyobb vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntettének alapos gyanúja miatt nyomoz.

444: Kinyomozta a rendőrség, ki írt Zummer Fülöp álnéven klasszikus náci cikket a Magyar Nemzetbe Szabó Tímeáról: Szikszai Péter, a kormánymédia egyik vezetője

 

Kiderült, hogy ki írta azt a magyar média eldurvult közegében is kirívó, “A Szabó Tímea nevű organizmus tudományos jellemzése” című cikket idén áprilisban, amiben a független képviselőt, a Párbeszéd társelnökét undorító, fertőzést fröcskölő lényként mutatták be. A Szabó feljelentése után elindult rendőrségi nyomozás hivatalos eredménye szerint a Zummer Fülöp álnév azt a Szikszai Pétert takarja, aki hosszú ideje vezető pozíciókban szolgál a kormányzati propagandamédiában: volt vezérigazgató-helyettes a Hír TV-ben és hírigazgató az Echo Tv-ben, illetve főszerkesztő-helyettes a Magyar Időknél.

Címlapkép: a Mészáros Lőrinc bicskei birtokán parkoló katonai járművek

Megosztás