Heti lapszemle

A Klubrádió nem kap hosszabbítást, a külföldi vadászok viszont jöhetnek

Média1: Bréking: Nem kap hosszabbítást a Klubrádió!

A Médiatanács döntése értelmében a Klubrádió médiaszolgáltatási jogosultsága 2021. február 14-én lejár, és pályázat lesz a 92,9 MHz-re. ANemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa szerint a Klubrádió most lejáró médiaszolgáltatási jogosultsága alatt több alkalommal is megsértette a médiatörvényt, és emiatt különböző jogkövetkezményeket alkalmazott a médiaszolgáltatóval szemben. A Médiatanács ezért nem hosszabbítja meg a rádió februárban lejáró jogosultságát.

444: Polt Péter: Szijjártó jachtozása nem bűncselekmény

„A Központi Nyomozó Főügyészség a kérdésével érintett tárgyban egy magánszemély által tett feljelentést elutasított, mivel a rendelkezésre álló adatokból kitűnt, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény” – írja Polt Péter legfőbb ügyész Vadai Ágnes DK-s képviselő írásbeli kérdésére.

24.hu: Mészáros luxus vadászházat épített a Hanság közepén

A Hanság egyik legszebb részén építettek hatalmas vadászházat Mészáros Lőrincék, állítólag a vastag pénztárcájú vadászoknak. De a luxusépület más célra is megfelel. A lap értesülései szerint 12 szobás, butikhotelnek is beillő, lehallgatásbiztos kétszintes épület nőtt ki a krisztinabereki tó partján. Olyan biztonsági rendszert építettek ki, hogy egy egér se fér át rajta, senki se láthatja, milyen VIP-vendégeket fogadnak, és akár helikopterrel is érkezhetnek – mondta a beruházást közelebbről ismerő forrás.

Mfor.hu: Mészáros Lőrinc felesége a NER-elit környékére költözött felcsúti otthonából

Mészáros Lőrinc és felesége nemrég a Magyar Távirati Irodán keresztül kiadott közleményben tudatta, hogy közös megegyezés alapján kezdeményezik házasságuk felbontását a bíróságon. A cégadatokban már nem egy felcsúti cím szerepel a neve mellett, hanem egy Budapest, XII. kerületi ingatlan a Kikelet utcában. Vagyis Mészárosné egy 12 lakásos társasházba költözött át a közelmúltban – az Opten adatbázisa szerint ezt a címet ugyanis 2020. szeptember 2-án, két nappal a válás bejelentése előtt jegyezték be.

Sonline: Nyílik a határ a külföldi nimródok előtt

A koronavírus miatt szeptember 1-től elrendelt határzár eddig korlátozta őket, de most már jöhetnek a bérvadászok Magyarországra. Ugyanis módosították a jogszabályt, és a szeptember ötödikétől életbe lépett rendelkezés szerint már nem csak a V4 országokból, hanem a többi külföldi országokból is érkezhetnek vadászok. Az idősebb külföldi vadászok azonban óvatosak, a folyamatosan emelkedő koronavírusos esetek miatt inkább kivárnak.

Megosztás