Heti lapszemle

Közpénzeső a NER szállodásaira, Simonka György felesége is vádlott a korrupciós ügyben

Népszava: Közpénzeső hullik a NER szállodásaira

A Magyar Turisztikai Ügynökség 42 milliárd forint állami támogatást osztott szét a magyar szállodás szakmában. A nyertesek többsége jellemzően 10-20 millió forintos állami támogatást kapott, általában panziófejlesztésre, boldogabbak már százmilliós támogatásnak örülhetnek. Alig néhányan kaptak csak milliárdos összegű állami ingyenpénzt –  ők viszont ezer szállal kötődnek a NER elitjéhez, illetve részei a „nemzeti burzsoáziának”.

24.hu: Simonka családtagjai is vádlottak, a fideszes politikus bűnszervezetet irányított az ügyészség szerint

A fideszes képviselő feleségét és unokahúgát is a vádlottak padjára ültetik: ők ugyanis több olyan gazdasági társaságban is tulajdonosok vagy tisztségviselők voltak, amelyek az ügyészség szerint részét képezték annak a céghálónak, aminek segítségével Simonkáék végrehajtották a költségvetési csalásokat.  Bár Simonka György helyett gyakran a felesége vette át a pénzt, mindenki tisztában volt a politikus vezető szerepével a bűnszervezetben az ügyészség szerint.

Index: Mészáros cége látja majd el árammal a Tiszántúlt

Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében nemsokára már a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global Nyrt hálózatán keresztül érkezik majd az áram a fogyasztókhoz, nekik adja el ugyanis a tiszántúli, áramos infrastruktúrát birtokló cégét az E.ON – erről adott ki közleményt az utóbbi cég.

444: Orbán Viktor 4,5 milliárddal tolta meg Király Gábor sportegyletét

Nincs megállás a futballmennyország megvalósításában, Szombathelyen sem: miközben a város az NBII-be pottyant csapat és a 16 milliárdos stadion üzemeltetését nyögi, egyedi támogatást intézett a kormányfő Király Gábor sportegyesületének. A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent határozat szerint  Orbán Viktor 4 505 212 085 forint költségvetési forrás biztosításáról döntött, hogy megvalósuljon a KIRÁLY Sportlétesítmény fejlesztésének II. üteme.

HírTV: Karácsony jelöltjei egy drogpartin a lopásaikról vallanak

Közpénzek megcsapolásáról, visszaosztásáról és az abból vásárolt külföldi luxusvillákról beszélgetnek fehér por adagolása közben a kispesti szocialisták a Hír TV Informátor című műsorához került felvételeken. Az MSZP-s Gajda Péter kispesti polgármester emberei többórán keresztül beszélnek az előbbiekről. A felvételen Lackner Csaba, kispesti szocialista képviselő látható, amint egy zacskó fehér port tart a kezében.

Címlapkép: Simonka György és felesége (forrás: Simonka György / Facebook)

Megosztás