Heti lapszemle

Meghosszabbítja a felcsúti kisvasutat, és megveszi a T-Systemset a NER

Forbes: Hivatalos a gigaüzlet: Mészáros és Jászai informatikai cége felvásárolja a T-Systemset

A Mészáros Lőrinc kulcsemberének, Jászai Gellért tulajdonában lévő informatikai vállalat, a 4iG megveszi a T-Systems nagyvállalati üzletágát. Ez azért is érdekes, mert a 4iG sokkal kisebb, mint a T-Systems, vagyis a kishal nyeli le a cápát. Másrészt persze NER-szempontból logikus az üzlet: a T-Systems nagyvállalati üzletágával lehet nyerni zsíros állami megrendeléseket, és a cégnek a választási informatikai rendszerhez is köze van.

Index: Mészáros Lőrinc összeáll a MET-tel: beszáll a Tigázba is

Ez még ugyan nem hivatalos, de energiapiaci körökben tényként kezelik, hogy a nemzet gázszerelője beszáll az északkelet-magyarországi földgázelosztásért felelős cégbe, a Tigázba. Előjelek már eddig is voltak: a MET tulajdonában lévő Tigáz vezetésében több olyan személy feltűnt, akik Mészáros Lőrinc más cégeiben is fontos tisztséget töltöttek be.

HVG.hu: Újabb milliárdos kisvasút-fejlesztésekre készül a kormány

Orbán Viktor korábbi ígéretéhez híven tényleg meghosszabbítják Bicskéig a híres-hírhedt felcsúti kisvasutat. Ezzel együtt a következő 2 évben összesen 12 milliárdot akar költeni a kormány ilyen fejlesztésekre, terveznek például egy hegyi kisvasutat Salgótarjánba, hogy „átélhetővé tegye a bányászatot”.

24.hu: Félmilliárd forint állami hitel segíti Kósa Lajos testvérének cégét

Tavaly novemberben alakult meg 5 millió forint tőkével a Bászna Gabona Kft., amiben 40 százalékos tulajdona van Kósa Karolina Évának, Kósa Lajos testvérének. A cég nemrég 500 millió forint hitelt kapott az állami tulajdonú Magyar Fejlesztési Bankhoz egyik leányvállalatától, hogy egy nagy beruházást hajthasson végre: Mátészalka határában egy közel 41 ezer négyzetméteres területen építenek majd terménykezelő és -szárító rendszert.

444: Egy titkos hangfelvételen Salvini szövetségese oroszokkal tárgyal arról, hogy több 10 millió dollárt pumpálnának a szélsőjobboldali olasz kormánypártba

Orbán Viktor miniszterelnök nagy barátjának, Matteo Salvini olasz belügyminiszternek, a Liga pártelnökének egyik közeli szövetségese 2018. október 18-án a moszkvai Metropol szállodában összesen három olasz és három orosz üzletember részvételével titkos megbeszéléseket tartott arról, hogyan pumpáljanak több 10 millió dollárnyi, orosz olajüzletekből származó pénzt a szélsőjobboldali pártjukba. Salvini embere tagad, az olasz ügyészség nyomoz.

Címlapkép: Máthé Zoltán/MTI

Megosztás