Heti lapszemle

Matolcsy György doktori címet kapott, a fesztiválozók Orbán Viktort nézhetik

HVG.hu: A Sound-on is lesz orbános videó

Először az Index számolt be róla, hogy a Volt Fesztiválon a koncertek között az óriáskivetítőkön a rendszerváltás 30. évfordulójára emlékeztető kisfilm ment, amiben benne volt Orbán Viktor Nagy Imre újratemetésén elmondott beszédének az a része, amelyben a szovjet csapatok kivonulását követelte. A HVG.hu-nak pedig Kádár Tamás, a VOLT Fesztivált is szervező Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. vezetője elmondta, hogy a közelgő Balaton Sound fesztiválon is lejátsszák majd a bulizóknak a Terror Háza Múzeum által készített videót.

Napi.hu: Felcsút viszi az Európa-liga meccset a Videoton szennyezett vize miatt

A Videoton (hivatalosan Mol Fehérvár FC) tavaly átadott 14,5 milliárdos új stadionjának ivóvízhálózatában egy antibiotikumoknak ellenálló szuperbaktérium telepedett meg. Már elkezdték kiirtani, de a mentesítés nehéz feladat lesz, mert a kimutatott pseudomonas aeruginosa baktérium még a klórnak is ellen tud állni. A csapat a tavalyi második helyével kivívta, hogy az Európa-liga selejtezőkörében játsszon, de a fertőzés miatt nem látja garantáltnak a biztonságos mérkőzésrendezés körülményeit. Ezért először átengedte a montenegrói FK Zeta Golubovcinek a július 11-i odavágót, most pedig bejelentették, hogy a visszavágót sem a Mol Sóstó Arénában tartják, hanem a felcsúti Pancho Arénában.

444.hu: Doktori címet kapott a közjó szolgálatáért Matolcsy György

A Magyar Nemzeti Bank jelentette be, hogy a Kaposvári Egyetem tiszteletbeli doktori címet adományozott Matolcsy György MNB-elnöknek. A közlemény szerint a „kiváló tudományos tevékenységért, valamint a közjó szolgálatáért járó Doctor Honoris Causa címet elsősorban a magyar gazdaságpolitikai fordulat elvi megalapozásában – előbb nemzetgazdasági miniszterként, majd a Magyar Nemzeti Bank elnökeként – elért eredményeiért ítélte meg” Matolcsynak az egyetem vezetése.

G7: Alamizsnáért passzolta le médiáját az MSZP és volt pénztárnoka a Fidesznek

Miközben a Népszabadságot bezáró osztrák Heinrich Pecina milliárdokat keresett azzal, hogy a magyar médiapiacon Fidesz-közeli körökkel üzletelt, az MSZP és környezete meglepően olcsón adott túl és így százmilliókat bukott maradék médiaérdekeltségein az elmúlt években. Puch László és a Szabad Sajtó Alapítvány rosszul, a Fidesz jól járt.

Index: Kovács Zoltán exkormányszóvivő lett a Nimród vadászmagazin főszerkesztője

Az exkormányszóvivő, nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár, a 2021-es magyarországi vadászati világkiállítás kormánybiztosa lett a magyar vadászati szaklap, a Nimród főszerkesztője. Kovács 2021. december 31-ig látja el a megbízást, és egyes hírek szerint nem az újság szerette volna a kinevezését.

Címlapkép: Matolcsy György jegybankelnök a Kaposvári Egyetem legmagasabb szintű elismerését veszi át Prof. Dr. Szávai Ferenc rektortól 2019. június 26-án. (fotó: MNB)

Megosztás