közbeszerzés

10,7 milliárdos állami megbízást hozott a WHB vezette konzorciumnak a Mikulás

Paár Attila cége az Épkar Zrt.-vel és a BUILD IT Mérnökiroda Kft.-vel közösen nettó 10,7 milliárd forintért újítja fel a Károlyi-Csekonics palotaegyüttest a Miniszterelnökség megbízásából.

Tavaly áprilisban számoltunk be arról, hogy a kormány még 2015 őszén úgy döntött, hogy a főváros VIII. kerületében található Károlyi-Csekonics palotaegyüttesből kiköltözteti a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalt, majd az ingatlant felújítás után a református egyháznak adja.

A renoválás tervezésére kiírt közbeszerzést a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az MG Építész Tervező és Szolgáltató Kft. alkotta konzorcium nyerte el nettó 303 millió forintos ajánlattal.

Idén júliusban kiírta a Miniszterelnökség a felújítás kivitelezésére vonatkozó tendert is, amelynek eredménye december 6-án jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben.

A Lázár Jánosék által előzetesen nettó 9,5 milliárd forintra becsült munkálatokat 10,7 milliárdért végzi el a WHB Kft., Épkar Zrt., és BUILD IT Mérnökiroda Kft. alkotta W-É-B 2017 konzorcium.

A Reviczky u. 6. szám alatt található műemlék épület felújítása előreláthatólag közel 2 évig tart majd.

Erdélyi Katalin

[sharedcontent slug=”cikk-vegi-hirdetes”]

Megosztás