közbeszerzés

Jövőre is a Valton biztosítja az állami rendezvényeket

 

A Hungarofest nettó 960 millió forintos tenderén a Fidesz kedvenc biztonsági cége mellett nyert az Antenna Hungária Zrt., a GEM Kft., és az Event Stuff Kft. is. Azt nem tudni, hogy melyik cég mennyi pénzt kap a közel egymilliárdos összegből.

Az állami tulajdonú Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. június 28-án írt ki nyílt közbeszerzést az általa „lebonyolítandó rendezvények lebonyolításához szükséges technikai, logisztikai, biztonsági tervezési és kivitelezési szolgáltatások és kellékek beszerzésére” nettó 960 millió forint értékben.

Szokatlanul gyorsan, már július 29.-én megjelent az eredmény az EU-s értesítőben: a tendert az állami tulajdonú Antenna Hungária Kft., a kopaszairól és Rogán helikopterezéséről elhíresült Valton-Sec Kft., valamint a fideszkedvenc biztonsági céggel gyakran együtt dolgozó GEM Kft. és Event Stuff Kft. nyerte. Rajtuk kívül más nem pályázott.

A szerződést július 14.-én írta alá a Hungarofest a nyertesekkel, a megbízás egy évre szól, és további hat hónappal meghosszabbítható. A Hungarofest vállalta, hogy a nettó 960 millió forintos keretösszeg legalább nyolcvan százalékát kimeríti, vagyis minimum 768 milliót kifizet a cégeknek. A feladat a különböző állami rendezvények  megszervezése, teljes körű előkészítése és lebonyolítása budapesti és vidéki helyszíneken.

„A közelmúltban történt sajnálatos nemzetközi események tükrében alapvető elvárás a nyertes ajánlattevő irányában, hogy a biztonság és a nagyszámú tömeg kezelése tekintetében kellő referenciával rendelkezzen. Alapvető elvárás továbbá, hogy a nyertes ajánlattevő kellő számú biztonsági- technikai és szcenikai és látványterv, valamint az ahhoz igazodó műszaki terv kivitelezése és teljes körű logisztikai koordinációja referenciával rendelkezzen, mivel a tömegrendezvények megvalósításához ez alapvető elvárás.” – írja a Hungarofest a dokumentumban.

A Valton – GEM – Event Stuff trió tavaly a Honvédelmi Minisztériumtól kapott megbízást különböző állami rendezvények lebonyolításával összefüggésben. Az Event Stuff egyik tulajdonosa Varga Lajos, aki a Valton egyik tulajdonosa is.

Erdélyi Katalin

Megosztás