Cikkek

„Hetvenmillió? Az szép!” – hoppon maradt alvállalkozók demonstráltak a plázában

Kifizetetlen alvállalkozók láncolták magukat a budapesti MOM Parkban működő szépségklinika üvegezett térelválasztó falát tartó oszlophoz szerdán. Bár az egészségügyi központ március óta üzemel, a főkivitelező az alvállalkozóktól a mai napig nem vette át a létesítményt és a megbízókra mutogat, a megbízó cég tulajdonosa viszont azt állítja hogy a szerződött összeget részszámlák ellenében majdnem teljes egészében kifizették. Az elkeseredett vállalkozók szerint a kivitelező cég tulajdonosi köréhez több, hasonló módszerrel kivitelezett csalás fűződik.

Hetvenmillió? Az szép! Ez Magyarország! – mondja egy a tüntetők által osztogatott szórólapot elfogadó hölgy, aki éppen a rendelőbe siet. Ez az általános reakció, a páciensek, a helyszínre érkező rendőrök és az akció résztvevőit végül a bevásárló központ zárásakor eltávolító biztonsági őrök valamennyien együttérzésükről biztosítják a földön ülő, magukat leláncolt alvállalkozókat, és egyáltalán nem csodálkoznak, mintha mindez természetes része lenne az üzleti életnek.

A MOM Parkban működő Fabian Anti-Aging Clinic a rendelő létesítését részben uniós forrásból, részben az állami tulajdonú Széchenyi Tőkealap Kezelő Zrt. tőkebefektetéséből finanszírozta, a korábbi mozi helyén erre a célra kialakított területet viszont információink szerint bérli a kivitelező cég tulajdonosától. A generálkivitelező Pére Laurent Kft. ügyvezetője Bálint Tibor, képviselője Balogh Béla Károly, akik korábban tulajdonosai voltak a jelenleg felszámolás alatt álló Főnix-Bau Kft.-nek, méghozzá azzal a Fábián Emíliával együtt, aki jelenleg a Fabian Anti-Aging Clinic ügyvezetője és résztulajdonosa. A Főnix-Bau Kft. neve korábban felmerült a szegedi Ligetfürdő beruházással és a tapolcai Hotel Pelion felújításával kapcsolatban is, mindkét beruházás esetében kifizetetlenül hagyták az alvállalkozókat.

>>> Tovább az elátkozott építőiparról szóló aktánkra

Halász Áron – Tálos Lőrinc

 

Megosztás