médiaszereplés

A Fidesz visszaadta, a Fidesz elvette – vasútról, diákokról, csődről beszélgetett Katus Eszter a Flaszterben

Az Átlátszó újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol György Zsomborral, a lap főszerkesztőjével és Dévényi István újságíróval beszélte át a hét legfontosabb közéleti eseményeit. 

A Magyar Hang polgári hetilap évekkel ezelőtt indította el saját közéleti vitaműsorát a Youtube-on, ahol a lap munkatársai mindig egy-egy meghívott újságíróval beszélik át az adott hét legfontosabb közéleti témáit. Az Átlátszó szerzői gyakori vendégei a műsornak, ezúttal Katus Eszter ülhetett be György Zsombor főszerkesztő és Dévényi István újságíró mellé.

A közel másfél órás műsorban többek között elhangzott, mennyire tesz jót a pedagógusképzésnek, ha teljesen leviszik a bekerülési ponthatárt, ahogy az most is történt. Szóba került az is, mivel jár, ha a gyerekek (és a felnőttek) nem tudnak értőn olvasni, és hogy ez hogyan hat valahol az újságírói munkára is. Téma volt továbbá, hogy az Orbán-kormány 10 vonalon megszünteti a vasúti személyszállítást, többek között a Komló-Dombóvár szakaszon is, amit az MSZP-kormány korábban egyszer már bezárt, és a Fidesz hozott vissza.

De előkerült a rendőrök alacsony fizetése és egyre csökkenő létszáma, a rekordot döntögető cégbezárási hullám, a Duna magas vízhőmérséklete, és az Egyházasharaszti határában hegyekben álló több ezer tonna hulladék ügye is.

A Flaszter 249. adása itt visszanézhető:

Megosztás