médiaszereplés

Zsurnaliszta Vitaest: Hont András vs. Jeszenszky Zsolt

A MagNet Közösségi Ház és a Transzparens Újságírásért Alapítvány szervezésében került sor a vitaestre, amelyen Hont András (Átlátszó, Spirit FM) és Jeszenszky Zsolt (Pesti TV) beszélgettek médiáról, közéletről és egymás munkájáról.

„2020-ban indult útjára a Transzparens Újságírásért Alapítvány (OJIM), melynek célja, hogy felépítse Magyarországon a médiatudatosság kultúráját. Cikkeken, klubbeszélgetéseken és valódi vitákon keresztül hozzuk közelebb hozzád az újságírás világát és a benne szereplő meghatározó személyeket, az újságírókat” – írja magáról a szervezet a vitaismertetőben.

Ugyanitt olvasható az is, hogy az OJIM a MagNet Közösségi Házzal együttműködve hozta létre a Zsurnaliszta Vitaest című eseménysorozatot, ahol megütközhet egymással a közéleti újságírók véleménye, „és kialakulhat egy párbeszéd a különböző oldalak között”.

Február 23-án a két szereplő egyike az Átlátszó adatújságíró csapatában dolgozó és a Sprit FM-en műsort vezető Hont András, a másik pedig a Fidesz-barát Pesti Srácok tulajdonában lévő Pesti TV műsorvezetője, Jeszenszky Zsolt volt. A közel másfél órás vita itt visszanézhető:

A MagNet Közösségi Házban tartott eseménre 1 000 forint volt a belépő, az így befolyó összeget pedig a vita végén Hont és Jeszenszky közös döntéssel a Kárpátaljai Magyar Oktatásért Alapítványnak ajánlotta fel.

 

Adj szja 1%-ot, hogy megtudd, mire megy el az adód 99 százaléka! Átlátszónet Alapítvány: 18516641-1-42 from atlatszo.hu on Vimeo.

Megosztás