médiaszereplés

Családon belüli erőszakról és a benzinárakról is beszélgetett kollégánk a Flaszterben

A Magyar Hang Flaszter című műsorának vendége volt Katus Eszter, az Átlátszó szerkesztő-újságírója. Dévényi Istvánnal és R. Kiss Kornéliával, a Magyar Hang újságíróival többek között a média helyzetéről, a koronavírussal kapcsolatos adatok visszatartásáról, a családon belüli erőszakról, az esélyegyenlőségről és a benzinárak növekedéséről beszélgetett.

A polgári Magyar Hang hetilap tavaly döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket.

A Magyar Hang legfrissebb számában arról írunk, hogyan épül 43 milliárd forintból kajak-kenu központ a Velencei-tónál, miközben a tó vize elmocsarasodik, és a 10 milliárdos vízutánpótlásra sincs pénze az államnak; hogy fideszes házipénztárként használják a Batthyány Lajos Alapítványt; hogy ismét közpénzből kampányolhatnak a fideszes politikusok; hogy a Dunából pótolnák a Fertő tó vizét, hogy miért kell kiadni az OLAF Elios-jelentését; és hogy milyen jelzőkkel illette Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke és Magyari László, a Magyar Közút Zrt. Pest megyei igazgatója az Átlátszó újságíróját, amikor nem vették észre, hogy bekapcsolva maradt egy mikrofon.

Együttműködés: mostantól a nyomtatott Magyar Hang mellékleteként is megjelenik az Átlátszó

Nemcsak az olvasók, de gyakran a sajtóorgánumok is buborékba zárják magukat: csak a saját olvasóikkal-támogatóikkal kommunikálnak és állnak kapcsolatban, és…

A Flaszter 155. adásában téma volt továbbá egy a Hadházy Ákost érintő újabb per kapcsán a média helyzete, a választás tisztasága, a románokat érintő járványrekord, a koronavírussal kapcsolatos adatok visszatartása itthon, a családon belüli erőszak, az esélyegyenlőség és a benzinárak növekedése is.

A teljes műsor itt visszahallgatható:

Megosztás