médiaszereplés

A NER legújabb jachtjáról, a Seagull MRD-ről beszélt Erdélyi Katalin a Klubrádióban

Csütörtökön számoltunk be arról, hogy a híres Lady MRD után egy újabb, annál drágább és nagyobb luxusjacht került annak a máltai offshore cégnek a birtokába, amelynek tulajdonosa Szíjj László, akinek cégei állami megrendelések tömkelegét kapták az elmúlt években. A részletekről munkatársunk a rádió péntek reggeli műsorában beszélgetett a műsorvezetővel.

Társadalmi célú hirdetés

2020-ban készült Livornóban, a Benetti olaszországi gyárában a Seagull MRD nevet viselő, 50 méter (egész pontosan 49,9) hosszú luxusjacht. A hajó a gyártó Custom nevű családjába tartozik, ami legtöbbet fizető vevők számára, egyedi megrendelésre készülő jachtokat jelenti.

A Seagull MRD-ről viszonylag kevés információ lelhető fel az interneten, csupán annyit tudni róla, hogy a közel 50 méteres jacht súlya 499 tonna, a hajótest acélból és alumíniumból készült és 3 szintje van. Az ára sem nyilvános, de egy hozzá hasonló 2018-as modell (ami összesen 12 vendéget tud elszállásolni 5 kabinban, és a 8 fős személyzetnek 6 kabin áll rendelkezésére) tavaly 30,2 millió eurórért (kb. 10,5 milliárd forint) cserélt gazdát. Valószínűleg ennél drágább lehetett a vadonatúj, 2020-as évjáratú Seagull MRD.

 

Az előzőnél is nagyobb és drágább luxusjachttal hasít a NER az Adrián – a Seagull MRD tulajdonosa is Szíjj László | atlatszo.hu

2020-ban készült Livornóban, a Benetti olaszországi gyárában a Seagull MRD nevet viselő, 50 méter hosszú luxusjacht. A szó egyáltalán nem túlzás, a Seagull MRD ugyanis a cég Custom nevű családjába tartozik, ami legtöbbet fizető vevők számára, egyedi megrendelésre készülő jachtokat jelenti.

Ikonikus elődjéhez, a „csak” 42 méteres, szintén Benetti-gyártmány Lady MRD-hez hasonlóan (amelyen nyaralt már Mészáros Lőrinc az előző feleségével, Beatrix asszonnyal, Homolya Róbert MÁV-elnök Szíjj Lászlóval és Szijjártó Péter külügyminiszter is a családjával) a Seagull MRD is egy máltai offshore cég, az L&L Charter birtokában van.

Erről a cégről tavaly derítettük ki, hogy a tulajdonosa Szíjj László, aki az elmúlt tíz év alatt Magyarország egyik leggazdagabb embere lett, miután építőipari cége robbanásszerű növekedést produkált állami és önkormányzati megrendeléseknek köszönhetően.

Arról, hogy ez miért problémás, és a jachtokkal kapcsolatos egyéb információkról cikkünk szerzője, Erdélyi Katalin a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának július 30-i, pénteki adásában beszélgetett a műsorvezetővel.

Címlapkép: a Seagull MRD és új motorcsónakja 2020. szeptember elején (fotó: Navis Marine/Facebook)

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás