médiaszereplés

Az RTL Híradó is beszámolt a Szíjj László máltai offshore cégéről és luxushajóiról szóló cikkünkről

Az Orbán Viktor miniszterelnök által is használt, osztrák bejegyzésű, OE-LEM lajstromjelű luxus magánrepülőgép többször is pontosan oda repült a horvát tengerpartra, ahol éppen a Lady MRD nevű, máltai bejegyzésű luxusjacht tartózkodott. A hétmilliárd forint értékű luxusjachtról korábban fotókat és drónfelvételeket is készítettünk. Egy a pénzmosás elleni uniós direktívának köszönhetően sikerült kiderítenünk, hogy a kormány kedvenc vállalkozói által látogatott luxusjacht tulajdonosa Szíjj László máltai cége.  Megtudtuk azt is, hogy ennek az offshore cégnek (L&L Charter Ltd) a nevén regisztrálták Máltán azt a jachtot is (Artemy),  amelynek fedélzetén 2016-ban a Magyar Narancs lefényképezte Mészáros Lőrincet és a feleségét az Adriai-tengeren. Cikkünk szerzőjét az RTL Klub híradója is megszólaltatta.

Az RTL Klub összeállítása

További részletek a legfrissebb cikkünkben:

Szíjj László a Lady MRD és az Artemy jachtokat birtokló máltai offshore cég valódi tulajdonosa

Az elmúlt két évben sokszor írtunk arról, hogy az Orbán Viktor miniszterelnök által is használt, osztrák bejegyzésű, OE-LEM lajstromjelű luxus magánrepülőgép többször is pontosan oda repült a horvát tengerpartra, ahol éppen a Lady MRD nevű, máltai bejegyzésű luxusjacht tartózkodott. A 7 milliárd forint értékű luxusjachtról fotókat és drónfelvételeket is készítettünk.

 

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás