médiaszereplés

A Fertő-tavi kormányzati gigaprojektről beszélt kollégánk a Civil Rádióban

Fertőrákoson bő 20 milliárd forintból akar létrehozni egy hatalmas turisztikai centrumot a kormány. A világörökségi és természetvédelmi területre tervezett beruházásról azonban sem az UNESCO-t, sem a szomszédos Ausztriát nem értesítették előre, és a helyi lakosok is hiába tiltakoznak a projekt ellen. Munkatársunk, Erdélyi Katalin a Civil Rádióban beszélgetett az ügyről a műsorvezetővel.

Augusztus közepén számoltunk be arról egy helyszíni videós riportban, hogy a magyar kormány legalább 23 milliárd forintból egy hatalmas turisztikai beruházást tervez a Világörökség részét képező Fertőrákosra, a Fertő-tó egyetlen stranddal és víziteleppel rendelkező magyarországi partszakaszára. A projektre hivatkozva lezárták a strandot, szerződést bontottak a parton dolgozó büfés és hajós vállalkozókkal, kivágtak néhány fát, viszont nem tájékoztatták a tervekről előre sem a helyi lakosságot, sem Ausztriát, sem az UNESCO-t.

Cikkünk írója, Erdélyi Katalin szeptember elején a Civil Rádió délutáni műsorában beszélgetett az ügyről Görög Mária műsorvezetővel.

A Fertőrákosra tervezett állami gigaberuházásról szóló cikkünk után Ungár Péter LMP-s országgyűlési képviselő írásbeli kérdést nyújtott be a projekttel kapcsolatban Nagy István agrárminiszterhez. Ungár kérdéseire Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reagált, de a válaszból semmi konkrétum nem derül ki.

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás