pilóta nélküli repülőgép

Drónfelvételek az egykori MAHART-székházról, aminek a kibelezését kormányrendeletben engedélyezték Tiborczéknak

A kormányfő vejének cége hotelt épít a város közepén álló egykori MAHART-székházból, amelynek szétverését egy minapi kormányrendelet engedélyezte – közölte a HVG. Az építőknek csak az utcai homlokzatot kell megőrizniük. A Tiborczhoz köthető cégek ingatlanbirodalmáról szóló összeállításunkban ez a műemlék is szerepelt, drónfelvételt mutatunk róla.

Az épület 2005-től az Apáczai 2005 Ingatlanhasznosító Kft. tulajdonában van, amely a Tiborcz-féle BDPST Zrt.-hez köthető. A miniszterelnöki vőhöz köthető cég hotelépítéséből nemzetgazdasági szempontból kiemelt ügy lett egy 2018. július 27-én kihirdetett rendelet szerint.

A HVG figyelmét egy olvasó hívta fel arra, hogy egy minapi, szeptember 26-i rendeletmódosítás szerint a szecessziós műemléket az ingatlanfejlesztők gyakorlatilag a kedvük szerint kibelezhetik.

A módosítás a nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításról rendelkező rendeletet érinti, ezen belül a MAHART-székházra vonatkozó részt: „az épületek részleges bontására is csak a közterület felé eső utcafronti homlokzati rész teljes megtartásával kerülhet sor”. Azaz az épület utcafronti homlokzati részen túli (belüli) részei lebonthatóak.

A Tiborcz István cégei által megszerzett ingatlanbirodalomról szóló összeállításunkban ez az épület is szerepelt, kamerás drónos felvételeinket az ingatlanról itt nézhetik meg:

Drónfelvételek a kibelezésre ítélt műemlék MAHART-székházról from atlatszo.hu on Vimeo.

Szöveg: Oroszi Babett — Videó: Pápai Gergely

Megosztás