médiaszereplés

Az Átlátszó Erdély főszerkesztője az Orbán-kormánytól érkező erdélyi támogatásokról nyilatkozott

A 24.hu videóriportot készített arról, hogy évek óta mennyi támogatást juttat az Orbán-kormány Erdélybe, és mennyire szeretik az ottani magyarok Orbán Viktort. Az Átlátszó Erdély főszerkesztője, Sipos Zoltán is nyilatkozott az anyagban.

„Ömlik a Magyar Kormány támogatása Erdélybe, ráadásul több irányból is. A legfontosabb forrás a Bethlen Gábor Alap, ők több mint 21 és fél milliárd forintot költöttek Erdélyben 2015-ben. Az ottaniak viszont nem csak ezért tartják rock sztárnak Orbán Viktort. Erdélyi magyar vállalkozókkal, politikusokkal, újságírókkal beszélgettünk támogatásokról, sportról, politikáról.” – ez a 24.hu 12 perces videójának leírása.

A riportban a lap munkatársai ellátogattak több olyan helyszínre, amit támogatott az Orbán-kormány.

Az Átlátszó Erdély alapító főszerkesztője, Sipos Zoltán Tusnádfürdőn nyilatkozott a 24.hu-nak. Itt a Fidesz 1997 óta tart nyári szabadegyemet, ami a köznyelvben Tusványos néven híresült el. A tusványosi kempinget is a magyarországi Bethlen Gábor Alap által adott támogatásból újították fel, a magyar közmédia pedig vett egy 15 szobás villát a településen.

 

Megosztás