médiaszereplés

Kollégánk a médiahelyzetről nyilatkozott a holland köztévének a HírTV visszafoglalása kapcsán

A NOS a HírTV visszafideszesítése kapcsán foglalkozott a magyar médiahelyzettel, a riportban az Átlátszó egyik munkatársa, Bátorfy Attila is nyilatkozott.

A holland köztévé egy hosszú cikket, és egy kétperces videóriportot szentelt nemrégiben a magyarországi médiahelyzetnek. Fő témájuk a HírTV visszafideszesítése, és a Magyar Nemzet megszűnése volt, de más újságírókat is megszólaltattak. Nyilatkozott a NOS-nak az Átlátszó egyik munkatársa, Bátorfy Attila is, aki arról beszélt, hogy a legtöbb média kormányközeli emberek tulajdonában van.

Ez ilyen szépen van hollandul:

Onderzoeksjournalist Attila Bátorfy van de website Atlatszo onderzocht de banden tussen de regering en rijke zakenmensen en ontdekte dat ruim 500 mediatitels in handen zijn van oligarchen uit kringen van de regering. „Er is hard bewijs voor de links tussen Orbán en die oligarchen”, zegt hij. „Ze verstoppen zich niet, hun bedrijven zijn netjes geregistreerd onder hun eigen naam.” Grote beslissingen binnen die bedrijven worden niet genomen zonder de goedkeuring van de premier, aldus Bátorfy. „Eigenlijk is Viktor Orbán de echte eigenaar van die bedrijven.”

Sajnos a videó nem beágyazható, de itt megtekinthető.

Megosztás