médiaszereplés

Simicska fegyverletételéről és Milo Yiannopoulos előadásának költségeiről beszélt munkatársunk a Klubrádióban

Simicska Lajos minden cégét régi üzlettársa, Nyerges Zsolt vette meg, de a pletykák szerint végül Mészáros Lőrinchez kerülnek majd. Milo Yiannopoulosnak, az ismert szélsőjobbos provokátornak Schmidt Mária közalapítványa 20 ezer dollárt fizetett egy migránsellenes előadásért. Minderről Rádi Antónia beszélt a Klubrádióban.

Július elején Nyerges Zsolt közleményben tudatta a nyilvánossággal, hogy megvette Simicska Lajos cégeit. Simicska és családja „saját és közös tulajdonban lévő építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségeit is”. Azaz mindent.

A Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában 2018. július 6-án az Átlátszó újságírója, Rádi Antónia a műsorvezetővel azt feszegette, hogy mindez csak színjáték vagy feltétel nélküli kapituláció? Azt is megkísérelték megjósolni, vajon Nyerges lesz-e a vagyon végső állomása. Ez nem tűnik valószínűnek, mert a szállingózó háttérinformációk szerint Nyerges csak a közvetítő, és a Simicska-érdekeltségek végállomása Mészáros Lőrinc vállalatbirodalma lesz.

Július 9-én megírtuk, hogy húszezer dollárt fizetett a Schmidt Mária által vezetett közalapítvány (Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásért Közalapítvány, röviden KKETTK) az ismert szélsőjobbos troll, Milo Yiannopoulos májusi előadásáért. Ez egyébként egy közadatigénylésből derült ki, amit az európai munkáspárti Vajnai Attila nyújtott be a közalapítványnak. Rádi Antónia erről a Klubrádió reggeli műsorában július 10-én beszélt.

 

Megosztás