médiaszereplés

A legfőbb ügyészség semmit nem ér a korrupció ellen – Vágó Gábor az ATV-ben

 

Az Átlátszó munkatársa szerint mindig lesznek Kulcsár Attilák, azonban nincs olyan szervezet, amely megakadályozná, hogy ezek az emberek beférkőzzenek a magas politikába.

Miközben a legfőbb ügyész rendkívül fontos szerepet játszik a magyar jogrendszerben, sem a politikusok, sem az állampolgárok kezében nincs olyan eszköz, amellyel ki tudnák kényszeríteni, hogy egy-egy ügyet vizsgáljon ki – mondta el az ATV Kulcsár Attilával foglalkozó műsorában, A nap hírében Vágó Gábor. Jó példa erre a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak helyzete.

Az Átlátszó munkatársa szerint szükség van egy olyan intézményre, amely megfelelő jogosítványokkal van ellátva. Magát a legfőbb ügyészség rendszerét nem kell feltétlenül eltörölni, viszont létre kell hozni egy, a hivatali vesztegétesekkel, korrupcióval foglalkozó intézményt. Felhívta a figyelmet arra is, hogy miközben elindult egy összeurópai kezdeményezés egy közös EU-s ügyészség létrehozására, a magyar kormány rögtön kijelentette, hogy ehhez nem fognak csatlakozni.

Az adás teljes egészében itt megtekinthető:

 

 

Megosztás