vidéki lapszemle

Megugrott a bűncselekmények száma Debrecenben; megtámadták a Kutyapárt jelöltjét Kecskeméten

SzabadPécs.hu: Semmi politika? Hoppál Péter fényképe is ott van idéntől a pécsi református gimnázium érettségizőinek tablóin

A Pécsi Református Kollégiumban idén érettségizők tablóira nemcsak az adott osztályba járó diákok, az őket tanító tanárok és az iskola operatív vezetésének fotója került fel, de a fenntartó képviselőjének a fényképe is. Aki nem más, mint dr. Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő. Állítólag a döntés vitát generált az intézményben, bár az iskola vezetése ezt tagadta a Szabad Pécsnek. Hoppál szerint „az iskoláink tablójára az iskolák azt tesznek fel, akit fontosnak tartanak (…), ez az iskola belügye”.

Debreciner.hu: Biztonságban vannak-e a debreceniek? – Négyszer annyi emberölés, 33 százalékkal több közterületi bűncselekmény, mint 2022-ben

Sokat romlott a közbiztonság – írja a Debreciner a debreceni rendőrkapitány beszámolójára hivatkozva. A lap többek között kiemeli: tavaly a közterületen elkövetett, regisztrált bűncselekmények száma 32,8 százalékkal nőtt, és a 2022-es 3 emberöléshez képest 2023-ban már 12-t regisztráltak Debrecenben. A beszámoló szerint a rendőrség nyomozási eredményessége 2023-ban a legtöbb területen csökkent 2022-höz képest, az összes ügyet tekintve 2,4 százalékban (91-ről 88,6 százalékra) romlott a rendőrség hatékonysága.

Kecsup.hu: Ajánlásgyűjtés közben támadták meg a Kutyapárt kecskeméti jelöltjét a Petőfivárosban

A Kutyapárt kecskeméti jelöltje, Kordik Szabolcs és tagtársa április 24-én támogató aláírásokat gyűjtött Petőfivárosban, az Énekes utcában, amikor az utcán egy férfi a politikust a kabátjánál fogva megrángatta és szóban megfenyegette – számolt be az eseményről a KecsUP.hu. A férfi akkor kezdett el agresszívan videlkedni, amikor kiderült, hogy Kordik a Magyar Kétfarkú Kutya Pártnak gyűjt aláírásokat.

Szegeder.hu: Egy fillér sem jutott az SZTE-nek a 64 milliárd forintos kórházi adósságrendezésből

Nemrég megjelent a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján, hogy melyik kórház mennyi forrást kap az adósságainak rendezésére abból a csaknem 64 milliárd forintból, amiről egy kormánydöntés is született. Most Rásky László, az Orvostechnikai Szövetség főtitkára hívta fel a figyelme arra, hogy a NEAK honlapján lévő táblázatban 56 milliárd felosztása szerepel a 64 milliárd forint helyett, illetve a Szegedi Tudományegyetem és a Debreceni Egyetem nincs a konszolidált intézmények között – írja a Szegeder az Economx.hu-ra hivatkozva.

Veszprémkukac.hu: CSOLNOKY FERENC KÓRHÁZ – Agonizál az egészségügy, de mi halunk bele

Súlyos működési gondokkal küszködik az egykor jó nevű Csolnoky Ferenc Kórház, az urológiai osztály júniusban bezár – olvasható a Veszprémkukac.hu cikkében. A laphoz eljutó információk szerint egy informatika leállása miatt nemrég már levett véreket kellett százszámra a kukába dobni, és emiatt műtétek, kemoterápiás kezelések maradtak el. Emellett fontos műtéti eszközök hiányoznak, a pótlásuk nem megoldott. Az urológián az osztályvezető főorvos állítólag hamarosan nyugdíjba vonul, a rezidensek pedig elhagyták az osztályt – írja a lap.

Nyitókép: Debrecenben megugrott az emberölések száma tavaly. Forrás: Debreceni Rendőrkapitányság

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2