vidéki lapszemle

Tagadja bűnösségét a kisfiút felrúgó edző; nem lesz menekülttábor Vitnyéden

Szol24.hu: Nem ismerte el bűnösségét a szolnoki kalandparkban kisgyermeket bántalmazó edző

Tagadja az a nagykátai karateedző a bűnösségét, aki felrúgott egy hétéves kisfiút nyáron, a szolnoki kalandparkban – írja a 24.hu információ alapján a Szol24.hu. A gyermek a rúgás következtében megpördült a levegőben, majd a fejére esett. A Szol24 elsőként írta meg, hogy a jászberényi székhelyű Yakuzák SE egykori vezetőjét még Novák Katalin is kitüntette. A Szolnoki Rendőrkapitányság július 29-én kiskorú veszélyeztetésével gyanúsította meg a karateedzőt. Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője most az ügyről nyilatkozva közölte, hogy a gyanúsított a folytatólagos kihallgatás során nem vallotta be a bűncselekményt.

Debreciner.hu: Tanúként hallgatták meg az országgyűlési képviselőt és a leköszönő polgármestert a balmazújvárosi uszodaperben

Szeptember 10-én folytatódott a befejezetlen balmazújvárosi uszoda ügyében, Koroknai Imre (Fidesz) egykori alpolgármester ellen költségvetési csalás bűntette miatt indult bírósági eljárás tárgyalása a Debreceni Járásbíróságon. Az ügy kiindulópontja, hogy miután egy 500 millió forintos támogatásból az önkormányzat elkezdte, de nem tudta befejezni a helyi uszoda építését, a pénzt visszakövetelte az állam, és ismét megítélt 500 millió forintot, ugyanerre a célra. A vád szerint Koroknai Imre alpolgármesterként ebből az újabb utalásból fizette vissza az állam által visszakövetelt első támogatást – olvasható a Debreciner cikkében.

KecsUP.hu: Kecskeméti képviselőkkel is közeli kapcsolatban állt a pedofília gyanújával felfüggesztett plébános

A helyi Fideszhez is több szálon kötődik Hatházi Róbert, azaz Róbert atya, katolikus pap, kecskeméti plébános, akit néhány hete felfüggesztettek, miután kiderült, hogy évekkel ezelőtt rendkívül súlyos szexuális visszaéléseket követhetett el kiskorúak ellen. A KecsUP.hu szerint Hatházi többek között Engert Jakabnéval, Szamler Lászlóval és Zsámboki Angélával is fotózkodott (utóbbi októbertől lesz a Fidesz önkormányzati képviselője). Emellett 2017-ben a kecskeméti önkormányzat Ifjúság a Közösségért Díjban részesítette. Hatházi cserébe (?) a 2019-es kampányhajrában szót adott a templomban Szemereyné Pataki Klaudia fideszes polgármesternek, aki ezt a lehetőséget megragadva fel is szólította a híveket, hogy a kormánypártok jelöltjeit támogassák a választáson.

Nyugat.hu: Vitnyéden nem lesz menekülttábor, a kormány szerint csak javítgatták az épületeket

A Nyugat.hu hétfőn járt a Győr-Moson-Sopron megyei Vitnyéden, ahol a hírek szerint 500 fős menekülttábort építenek a volt tejipari szakközépiskola helyén. A helyszínt készenlétis rendőrök őrizték, ők nem nyilatkoztak, a faluban a helyiek viszont biztosan tudták, hogy menekülttábor épül. Pár nappal később a polgármester újabb posztjában azt írta, nincs kormányzati döntés az ügyben. Miután Magyar Péter, a Tisza párt elnöke is foglalkozni kezdett a dologgal, a kormány közölte, hogy nem lesz Vitnyéd-Csermajorban „migránstábor”. Az érintett épületben eddig jogtalanul ukrán menekültek tartózkodtak, teljesen lelakva, tönkretéve azt, és az üzemeltető most ez hozza helyre.

Borsod24.hu: Mikor kapja vissza Miskolc a leégett Barlangfürdőt? Megszólaltattuk az ügyvezetőt

Szeptember hatodikán este kigyulladt és nagy százalékban leégett a Miskolctapolca Barlangfürdő tetőszerkezete, ami miatt nemcsak a gyógyászati részleg, de a teljes fürdő kénytelen zárva tartani. A helyreállítás rengeteg pénzt és időt igényel, ez pedig óriási csapás a miskolci turizmusra nézve. Németh Judit, a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetője a Borsod24.hu-nak elmondta, lehet, hogy valóban egy lámpában keletkezett zárlat miatt gyulladt ki a terasz, de a vizsgálat még tart. Azt viszont egyértelműen kizárta, hogy szándékos gyújtogatás történt volna. A kormány ígéretet tett arra, hogy segítséget nyújt a barlangfürdő újjáépítésében. Azt viszont jelenleg sajnos még megtippelni is nehéz, mikor nyithatnak ki újra.

Nyitókép: A pillanat, amikor a karate edző felrúgja a kisgyereket a szolnoki kalandparkban. Fotó: Szolnoki Városüzemeltetési Kft./Facebook

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42