vidéki lapszemle

Megijedt a Szivárványos naptól egy pécsi intézmény, sok az üres lakás Szegeden

Debreciner.hu: „Tartok attól, hogy baleset történhet” – Interjú az épülő kínai akkumulátorgyár melletti Mikepércs fideszes polgármesterével

Tímár Zoltán szerint a hajdú-bihari község szomszédságában épülő üzem veszélyeztetheti a vizet, a levegőt és a termőföldet. Egy helyi ingatlant külföldiek leptek el, ezért a településvezető kezdeményezésére a jegyző eljárást indított, amelybe bevonják majd a katasztrófavédelmet és a kormányhivatal népegészségügyi osztályát is. A polgármester arra készül, 2024-ben ismét a Fidesz színeiben indul az önkormányzati választáson – olvasható a Debreciner cikkében.

Nyugat.hu: Soha ennyi magyar nem dolgozott még Ausztriában

Újabb rekordokat döntött júniusban az Ausztriában dolgozó magyarok száma. Az Osztrák egészségbiztosítás (Österreichische Gesundheitskasse) adatai szerint a nyár első hónapjában 124 718 magyar állampolgár dolgozott ausztriai munkáltatónál, ezzel pedig a magyar lett a legnépesebb külföldi munkáscsoport Ausztriában – írja a Nyugat.hu az ORF.at-re hivatkozva.

SzabadPécs.hu: Szivárványos nap: Korábban több emberi jogi eseménynek helyet adtak, most nem merték bevállalni az LMBTQ-programot

Augusztus 19-ére szervezett LMBTQ+-emberekről szóló nyilvános programot Pécsett az Amnesty Magyarország és egy hozzájuk közel álló, baranyai fiatalokból álló társaság, a Freedom Club. A helyszínt biztosító Civil Közösségek Háza azonban hirtelen visszamondta a rendezvény befogadását – számolt be a fejleményekről a Szabad Pécs. Nem sokkal korábban Kővári János pécsi politikus is kikelt a rendezvény ellen, és a Mi Hazánk is feljelentést fontolgatott.

Szegeder.hu: A vidéki városok közül Szegeden a legmagasabb a kihasználatlan lakások száma

Az Otthon Centrum közleménye szerint drámain nőtt a kihasználatlan lakóingatlanok száma az országban – hívja fel a figyelmet a Szegeder.hu. A lap szerint a bővülő lakásállománnyal szemben a városi lakosság csökkenése, a fogyatkozó népesség és a turizmus együttes hatása vezetett a jelenlegi állapothoz. Jelen pillanatban az ország lakásállományának 13%-a nem lakott, összesen 599 ezer lakás nincsen kihasználva. Ez az adat a fővárosban a legmagasabb, a megyei jogú városok közül pedig Szeged áll a lista élén, ahol a lakások húsz százalékában (17 ezer lakás) nem laknak életvitelszerűen.

KecsUP.hu: Dobos József képviselő kilépett az MSZP-ből, arra kérik, mondjon le a kecskeméti mandátumáról

Dobos József kecskeméti önkormányzati képviselő, az MSZP városi elnöke a napokban bejelentette kilépését a pártból – számolt be a KecsUP.hu. Dobos 2019-ben nyert egyéni mandátumot a Fidesszel szemben a 6-os választókörzetben az ellenzéki pártokat tömörítő Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjeként. Az MSZP kecskeméti, illetve Bács-Kiskun megyei szervezete Dobostól azt kéri, mondjon le a frakcióban betöltött önkormányzati képviselői mandátumáról, valamint az ezzel kapcsolatos összes önkormányzati megbízásáról. A képviselő azonban erre nem hajlandó, és közölte, hogy 2024-ben függetlenként indul.

Nyitókép: Facebook/Amnesty International Magyarország

Megosztás