vidéki lapszemle

Visszafizette több milliárdos hitelét Pécs; székre állt Orbán Viktor Kecskeméten

SzabadPécs.hu: Pulpituson jelentette be Pécs polgármestere, hogy eljött a szabadság éve, mert visszafizetik a Fidesztől megörökölt 8,5 milliárdos hitelt

Színpadias jelenet közepette jelentette be Péterffy Attila, Pécs ellenzéki polgármestere, hogy elérkeztek oda, hogy visszafizethetik a Fidesztől megörökölt 9,5 milliárdos gigahitel utolsó részletét, amiből 8,5 maradt rájuk. Ezután a városvezető koalíció tagjaival „együtt” elutalta az utolsó részletet. Péterffy elmondta, a fideszes városvezetés az állami adósságátvállalás után néhány évvel már 9,5 milliárd forintos rendkívüli állami kölcsönhöz kellett, hogy folyamodjon, máskülönben Pécsnek csődöt kellett volna jelentenie – olvasható a Szabadpécs cikkében.

Debreciner.hu: Akkumulátorgyártáshoz kapcsolódó üzem épülhet Hajdúsámsonban, a helyiek nem kapnak választ a kérdéseikre

Több mint százan voltak jelen egy esetleg akkumulátorgyártáshoz is köthető üzemről szóló kerekasztal-beszélgetésen Hajdúsámsonban. A lap emlékeztetett: a képviselő-testület tavaly szavazta meg, hogy egy új ipari terület meghaladhatja a tíz hektárt, illetve módosították az építési szabályzatot, ami lehetővé teszi a Gip-2 és Gip-1* minősítésű beruházásokat is. Az ilyenfajta beruházások azt jelentik, hogy nagyobb környezeti terhelés vagy veszélyes üzem is lehet a területen. Azt nem tudni, mi épül a területen, de a Gip-1* közben kikerült a helyi építési szabályzatból, a 68 hektáros ipari terület továbbra is Gip-2 besorolású maradt.

Nyugat.hu: Márciusban árverezték el a volt velemi gyermektábort, de még nem tudni, ki a vevő

A volt velemi gyermektábor területének nagyobb részét március elején hirdette meg árverésen az MNV. A Nyugat.hu információi szerint nyolc érdeklődő licitált az árverésen, köztük egy szombathelyi magánszemély, és egy régebben Velembe költözött vállalkozó is. A kikiáltási ár 32 millió 551 ezer forint volt, az árverés március 21-én reggel 8-kor indult. Az utolsó ajánlat 54 millió 151 ezer forintos vételárról szólt, ami 21 millió 600 ezer forinttal haladta meg a kikiáltási árat. Addig viszont, amíg alá nem írták az adásvételi szerződést, nem fedhetik fel az új tulajdonos kilétét, közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Szegeder.hu: Építhetik az SZTE hatemeletes, hétszáz férőhelyes kollégiumát

2021-ben a Szegedi Tudományegyetem Öthalmi Campusa megkapta az engedélyeket, most viszont kiírták az építési tendert is, úgy tűnik, végre lett pénz a beruházásra. Ezzel új diáklakások és kutatói apartmanok épülhetnek Szeged új egyetemi városrészében, a Science Parkban, a lézerközponthoz vezető Wolfgang Sandner út mentén, nem messze a BYD-tól és a Budapesti úttól – írja a Szegeder.

Kecsup.hu: Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Aznap tudta meg a Kecsup.hu, hogy Orbán Viktor Kecskemétre látogat, de sikerült bejutniuk az eseményre. A lap szerint nagyjából 200-250 fő lehetett a Hunyadivárosi Közösségi Ház udvarán, ahol egy székre állt fel előbb Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, majd Orbán Viktor miniszterelnök, hogy kilátszódjanak a tömegből. Az újságírói kérdéseket a miniszterelnök „már mindent elmondtam” válasszal hárította el.

Nyitókép: Elutalta az utolsó részletet is a pécsi önkormányzat. Fotó: Facebook

Megosztás